Ahogy arról a Frisshírek.hu-n korábban már beszámoltunk megyénkben a postabezárások keretén belül 11 hivatalt zárnak be, amelyek közül a portelki kirendeltségért Budai Lóránt Jászberény polgármestere a Facebook-oldalán állt ki, és a Magyar Postának levelet is írt.

Portelek ugyanis közigaztásilag ugyan Jászberényhez tartozik, de területileg elkülönülő település.

Ma a szavakat tettek követték, így Budai Lóránt többekkel együtt, köztük Bozsik Ferenc önkormányzati képviselővel - aki a januári időközi választáson a térség képviselőjelöltjeként indul -, ma délután felkeresték a bezárásra ítélt hivatalt. A lakat alá vont posták ugyanis november 11-éig működnek a Magyar Posta előzetes híradása alapján.

Mentsük meg a porteleki postát!

- felkiáltással írta meg a jászberényi városvezető, hogy aláírásgyűjtésbe kezd a megmentéséért. Értesüléseink szerint portelki méretekhez képest kifejezetten szép számú aláírás gyűlt össze már az első alkalommal is.

Azóta azonban váratlan fejlemény történt, Pócs János is megszólalt az ügyben, aki pedig eddig egy szóval sem tiltakozott a bezárás ellen. A Facebook-oldalán a képviselő azt tette közzé, hogy a portelki posta mégis nyitva marad hétfőtől. Bejegyzéséhez egy képet közölt, amely azt sugallja, hogy ennek érdekében a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban folytathatott tárgyalásokat.

Szerencséje van Pócs Jánosnak, hogy nincs sok helyen most választás az országban. Feltehetően ugyanis a kormány nem tudna kivételezni annyi posta nyitvatartásával január 15-éig, mert hiába a kampány, a rezsiszámlák nem lettek kevesebbek.

Kíváncsiak várjuk, vajon január 15-ét követő hétfőn is nyitva lesz-e még a portelki kirendeltség!

A kiemelt kép forrása: Budai Lóránt Facebook-oldala