A Schobert Norbi nevével fémjelzett Update-üzlethálózat egyre több tagja húzza le a rolót az elmúlt napokban, amit több olvasó is jelzett nekünk - rtesült olvasóitól fotókkal illusztrálva a Telex. A figyelemfelkeltő leveleknek utánanéztek a Facebook-on is, változatosan, az ország több pontján is találtak bezáró "Norbi-üzletre":

  • Gödöllőn,
  • Hódmezővásárhelyen,
  • a budapesti Bajcsy-Zsilinszky úton, 
  • a Westendben és
  • a MOM Parkban is,
Sőt, még a norbi.hu webshopja is szünetel.

A lap kereste volna Schobert Norbertet és cégét, de megkeresésükre nem reagáltak. Elérték viszont a még nyitva lévő üzletek munkatársait, akik az elmúlt időszakból

ellátási gondokról számoltak be, amelynek okát és rendeződésének dátumát a cégvezetés nem közli a viszonteladókkal.

Volt olyan budapesti boltvezető, aki úgy hallotta, hogy Scobert Nortberték külső, de magyar befektetőben gondolkodnak.

A névadó tulajdonos már a Frisshirek.hu által szemlézett októberi interjúban is beszélt arról, hogy a válság a cégükben is érezteti hatását, mert pár üzletet be kellett zárniuk. Igaz, hozzátette, hogy nyitottak is. De írtuk arról szintén a Frisshirek.hu-n is, amelyre a Telex is emlékeztet, hogy Orbán Viktor testvére, Orbán Áron is beszállt a Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába, de igazgatósági tag a kormányzati bulvármédia fontos szereplője, Ómolnár Miklós is.

Kőkemény döntéseket kell meghozni. Olyan döntéseket, amiket nem hoztam még soha életem során. (…) Most egy gazdasági válság van, nem világválság. Európai válság, nem magyar. Azt kell tudni erről a gazdasági válságról, hogy energiaválság. (…) Megjöttek a rezsiszámlák. Ilyenkor mindenki nekifeszül a kormánynak meg a miniszterelnöknek. Hát, én ezt nem fogom megtenni. Nem vagyok a barátja, sőt, még a kegyeltje sem vagyok, egyszerűen dolgozom velük és másokkal is az egészségért

- nyilatkozta még szeptemberben a tulajdonos-celeb. A Telex emlékeztet, hogy 2021-ben már 2,3 milliárd forint árbevételt könyvelt el a cég, de tavaly és tavaly előtt is összességében veszteséggel zárt.

A kiemelt kép forrása: a Norbi Update veszprémi boltjának Facebook-oldala, amely azóta szintén bezárt