A népszerű fitneszguru Schobert Norbert a kormánypárti Mandinernek adott részletes interjút, amelyben kevésbé az egészséges életmódról, mint inkább a politikai fejleményekről, az Unióról és jövő aggasztó kilátásairól kérdezték, és amely cikket az rtl.hu szemlézett. Az edző rögtön az interjú elején kikötötte, hogy

Nem a kormány szövegét nyomom, engem egyetlen politikus sem hív fel, hogy lediktálja, mit mondjak

- majd aztán felmondta véletlenségből éppen azt, amit a kormánypárti politikusoktól is rendre hallani. Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban kvázi biztonságpolitikai szakértőként is megnyilatkozott, és Kövér László-i magasságokba emelkedve azt mondta, hogy 

Az Egyesült Államok is jól jár, hiszen hitelből fegyverzi fel Ukrajnát, eközben az Európai Unió szépen visszasüllyed a kőkorszakba.

Európát egy művesekezelt beteghez hasonlította, ahol a művese az orosz gáz, és most a beteg rátámadt az egyetlen gyógyszerre. Majd orákulumként azt is kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin nem fog belerokkanni az európai szankciókba. Ez valójában az USA és Oroszország konfliktusa, amiből az Európai Uniónak ki kellene maradnia.

Bezzeg amikor elfogadták az ukrán nyelvtörvényt, akkor ki is maradt a vitából Brüsszel.

Az egyetlen megoldás ugyanis a béke, így hát teljes mellszélességgel kiáll Szijjártó Péter és Orbán Viktor nyilatkozatai mellett. Az energiaválságról indított nemzeti konzultációs is fontosnak tartja. A jelenséggel kapcsolatban ugyanis európai szintű utcai megmozdulásokat tart esélyesnek. Arra a kérdésre, hogy ezt egészen pontosan hogyan érti, azt válaszolta:

Gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre, jelentősen romló közbiztonságra számítok. Hideg telünk lesz; már most olyan hideg van, mint tavaly november végén. Az emberek fázni és éhezni fognak. Sok lakásban nincs távfűtés, egyszerűen meg fognak fagyni, különösen a nyugdíjasok.

Beszélt az interjúban arról is, hogy őt miképp érinti a válság. Az Schobert Norbit sem kerüli el, mert már most be kellett zárniuk néhány boltot, igaz, újakat is tudtak nyitni. A koronavírus-járványnál is hasonló volt a történet, amit azért túléltek, majd a most érkező kihívást, az EU-s és a kormány által is megszavazott szanckiókat rezsiterrornak nevezte.

Húsz év alatt felépítettem egy rendszert politikai és egyéb hátszél nélkül, az üzletek zöme jól működött. Most azért vagyok veszteséges, mert két éve a saját pénzemet tolom bele a vállalkozásba. Annyi pénzem van, hogy talán év végéig tudom finanszírozni és működtetni a céget.

A kiemelt kép forrása: a Norbi és az Update Facebook-oldala