Elvis krokodil fogműtétje: Veszélyes beavatkozás az Ausztrál Hüllőparkban

Az Ausztrál Hüllőparkban egy rendkívüli fogászati beavatkozás során a tapasztalt gondozó, Billy Collett és csapata kihúzta Elvis, a krokodil beteg fogát, ám a műtét során a krokodil felébredt az altatásból.

Az eset során a fogorvosok és a gondozók kerültek veszélybe, amikor a hatalmas méretű, beteg fog eltávolítása közben a krokodil, Elvis, a vártnál hamarabb magához tért az altatólövedék hatásából. A műtét előtt az állatot altatólövedékkel kábították el, majd a száját kipeckelték és megkötözték, hogy biztonságosan végezhessék el a beavatkozást.

A műtét azonban nem ment zökkenőmentesen, mivel Elvis hamarabb ébredt fel, mint várták, és sikerült félig megszabadulnia a béklyóitól. A krokodil heves tiltakozása közben Collett feje megsérült, de a többi gondozó gyorsan közbelépett, rávetette magát az állatra és újabb nyugtatót adtak neki.

Végül a csapatnak sikerült eltávolítani a beteg fogat, és Elvis, a krokodil nem mutatott jelentős stresszt vagy fájdalmat a műtét után. A krokodilok képesek új fogat növeszteni, így Elvis hamarosan pótolni fogja az elvesztett fogát.