Schobert Norbi csütörtökön vezetés közben jelentkezett be az Instagramon, hogy megossza a gondolatait a jelenlegi gazdasági helyzetről - szúrta ki a 24.hu.

Mindenki láthatja, aki bemegy a plázába, hogy nem mennek a légkondik, nem mennek a mozgólépcsők, a liftek közül is csak az egyik működik, világmárka cipőboltok, ruhaboltok be vannak zárva, ahogy a belvárosban a legmenőbb éttermek is.
Ezután a magas rezsiszámlákról beszél, amiért mindenki nekifeszül a kormánynak és a miniszterelnöknek, de ő ezt nem fogja megtenni.

„Nem vagyok a barátja, sőt, még a kegyeltje sem vagyok, egyszerűen dolgozom velük és másokkal is az egészségért” - mondja Schobert.

Arra is tudja a választ, hogy kit kell okolni a kormány helyette:

„Ki tehet erről? Nem a kormány, higgyétek el! Az unió tehet erről, Brüsszelben vannak a felelősök. És ezt a videót önszántamból mondom, és nem megbízásból.”

Szerinte az EU nemhogy lábon lőtte magát, megidézve egy klasszikust, hanem amputálta mindkét lábát, és a vérző sebet sem kötötte el. Gyorsan leszögezi azt is, hogy nemcsak nem orbánista, de putyinista sem, de szerinte az EU-nak nem lett volna szabad kivetni szankciókat Oroszországgal szemben. 

Egy megoldás van: az Unió vezetőinek tükör elé kéne állni reggel. Csak az orrukig látnak, nem látnak tovább, sajnos. Ezekért a döntésekért felelni kell majd a nép előtt. A nép előtt, aki utcára fog kerülni, meg fog fagyni télen, éhen fog halni, és nem fogja ezt kibírni a társadalom tavaszig.

Schobert ezért kiáll a kormány politikája mellett, mert az Unió most „a magyar és más népek faszával veri a csalánt”.

Hisz abban, hogy az Unió vezetői „egy kurva reggel észhez fognak térni, és kiszállunk ebből az amerikai-orosz háborúból, mert semmi közünk nincsen hozzá. Se az olaszoknak, se a franciáknak, de az osztrákoknak, se a magyaroknak nincs semmi köze hozzá. Én nem adom még föl, túléltem nehezebb időszakokat is, úgyhogy ezt is túl fogom élni.”

Üzent Amerikának is, felemlegetve a történelmet, hogy összeveszés helyett miért kell kibékülni az oroszokkal. Szerinte, akik eddig beleálltak az oroszokba, azok végül mind alulmaradtak, szerinte az Amerikai Egyesül Államok is erre a sorsra fog jutni.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor öccse, Orbán Áron május 31-ével bekerült a Schobert Norbi-féle Norbi Update Lowcarb Zrt. igazgatóságába. Ezen kívül ő az alapító tulajdonosa annak a Horvátországban, 2019-ben bejegyzett cégnek, ami a Norbi Update horvát ágazatának van feltüntetve.