Pölöskei Gáborné az MTI-nek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy Dobrev Klára rágalmazás vétségét követte el ellene, amikor azt állította, hogy bűncselekményt követett el, és konkrétan megfogalmazta, hogy:

„Áder János testvére is bűnös a pedofilbotrányban”. A helyettes államtitkár szerint ez az állítás nem a szólásszabadság által védett politikai vélemény, hanem rágalmazás, függetlenül attól, hogy az érintett közéleti szereplő vagy sem.

Pölöskei Gáborné emlékeztetett arra, hogy

2011 őszén, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban történtekről értesülve, mint a Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetője, írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt, valamint büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg.

Az általa vezetett Főosztály büntetőfeljelentés kidolgozására utasítást adott, és részt vett a kidolgozásban. Egy nappal később a főpolgármester-helyettes Budapest Főváros Önkormányzata képviseletében feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságnak, amelyhez csatolta a közérdekű bejelentést is.

A nyomozó hatóság a 2011-ben indult büntetőeljárást gyanúsítotti felelősségre vonás nélkül 2012-ben megszüntette. Pölöskei Gáborné az ügyben mindeddig nem nyilatkozott, helyette Áder János, a volt köztársasági elnök, aki egyben Pölöskei Gáborné testvére, nyilatkozott.

Áder János részletezte is azokat az állításokat, amelyeket húga kifogásol a DK-s megnyilvánulásokban. Ezek között szerepel, hogy

a gyermekotthon igazgatója zaklathatta a gyerekeket, és hogy Pölöskei Gáborné Áder Annamária, mint az akkori vezető, tudomással bírt az eseményekről, de nem tett lépéseket.

Pölöskei Gáborné 2011 és 2013 között vezette az Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályt, majd több állami pozíciót töltött be, és jelenleg is a Kulturális és Innovációs Minisztériumban dolgozik.

A helyettes államtitkár egy héttel ezelőtt Gy. Németh Erzsébet DK-s politikus ellen is büntetőfeljelentést tett, hasonlóan nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, és kérték az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését is az Országgyűlés elnökétől.

 Kiemelt kép: Dobrev Klára FB-oldal