Sulyok Tamás, a frissen megválasztott köztársasági elnök egyelőre nem adta fel szegedi ingatlanát, Szegedről Budapestre ingázik – írja a Blikk. Már a Terrorelhárítási Központ (TEK) testőrei gondoskodnak az ingatlan védelméről, és szolgálati autót is biztosítanak számára. Korábban a helyi rendőrség védte az akkor még AB-elnök Sulyokot.

A lap úgy tudja, az államfő jelenleg is egy szegedi társasház első emeletén lakik, még a neve is ki van írva a kapucsengőre. A megszólaltatott szomszédok szerint Sulyok közvetlen ember, akivel bármiről el lehet beszélgetni, és gyakran látni őt a környékbeli üzletekben is.

A Blikk információi szerint Sulyok Tamás felesége már arról beszélt, hogy felajánlották nekik, hogy költözzenek a Béla király úti államfői rezidenciába. Úgy tűnik, hogy a házaspár örömmel venné a váltást, bár a II. kerületben is van ingatlanuk. Egyelőre azonban Novák Katalin lakik az államfői rezidenciában, így a költözés csak hetek múlva lehet esedékes.

Mint arról a frisshirek.hu is beszámolt, Novák Katalin egyelőre nem igényelt új szolgálati lakást, ami a törvények alapján a fizetésével együtt az élete végéig jár majd neki.

A lap megkérdezte a Sándor-palota sajtóosztályát, hogy a tervek szerint mikor költözik ki a lemondott államfő, s azt követően mikor számíthat Sulyok Tamás a beköltözésre, ám eddig nem kaptak választ.

Arra is emlékeztetnek, hogy Novák Katalinnak is hónapokat kellett várnia, miután Áder János egy olyan 720 négyzetméteres svábhegyi villát nézett ki magának, amit fel kellett újítani.

A Blikk azt is írja, hogy a kinevezése napjától Sulyok Tamásnak jár a teljes körű testőri biztosítás a TEK-től, ami megegyezik a kormányfőével.


Fotó: MTI