Hazánkban is egyre jellemzőbb szokás, hogy nem Szenteste, hanem már hamarabb feldíszítik a karácsonyát, míg a világ sok országában ez már rég bevett gyakorlat. Az USA-ban, a Kentucky állambeli Lexingtonban élő White család tagjai is minden évben kiválasztják a maguk fáját, ahogy pár hete az ideit is beszerezték, és közben fogalmuk sem volt arról, hogy egy kis pluszt is kaptak hozzá.

 

A család boldogan feldíszítette a nappaliban a fájukat, és már négy napja gyönyörködtek benne, amikor valami érdekes dolog történt. Egy szőnyegtisztító, Bobby Hayes dolgozott náluk, aki észrevette, hogy egy apró madár üldögél a fa egyik alsó ágán. Amikor meg akarta fogni, az tovább kúszott a fa belsejébe, így több percébe telt, mire megtalálta. A legfurcsább dolog az, hogy az apró „betolakodó" már négy napja rejtőzködött az ágak között, mielőtt felfedezték. Michele White elmondta, hogy három kutyájuk van, és megállás nélkül használják ezt a szobát, tévét néznek, ott van a konyhájuk is, de semmi jelét nem látták a bagolyfióka jelenlétének.

A történet végül happy enddel végződött: biztonságosan elengedték a baglyot a család hátsó kertjében – írja a news.sky.com.

Fotó: Facebook