Borkainé Havassy Myrtillel – Borkai Zsolt feleségével - a Heti Napló stábja készített exkluzív interjút. A beszélgetés fő motívuma az volt, hogy a feleség mit érzett az egykori győri polgármester szexbotránya után, és hogyan sikerült megmenteni a házasságukat. Borkainé most úgy érezte, hogy a nyilvánosság előtt kell, hogy beszéljen férje szexbotrányáról. A Napló kérdésére, hogy „Miért vállalta el?”, azt felelte: nem szerepelt a bakancslistáján, hogy interjút adjon, de a téma annyira felkavarta az országot, hogy úgy érzi, neki is el kell mondania a véleményét. Ki akarja beszélni magából a történteket, azt gondolta, hogy jól fog neki esni. Azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy: nem a férje kérte meg arra, hogy interjút adjon, nem Borkai Zsolt politikai karrierjét akarja segíteni a beszélgetéssel, nem egyeztették arról, mit mondjon a műsorban. Mindössze azt kérte Sváby Andrástól, hogy a gyerekek ne kerüljenek szóba az interjúban. 

Borkai felesége a beszélgetésben felidézte, hogy amikor a férje a történtek után elmondta, mire számítsanak, mekkora botrány elé néznek, akkor sokkot kapott. Mint mondta, Borkai Zsolt a családjának akkor részletesen elárulta, hogy mi történt az adriai hajózás alkalmával. 

Láttam a szemében, hogy bocsánatot kér, azt akarta, hogy ne hagyjam el. Akkor még a nevemet sem tudtam megmondani, akkora sokkot kaptam

– mondta Borkainé, hozzátéve: kereste a szexbotrány okait. Úgy gondolja, a hűtlenséghez az vezetett, hogy a házasságuk elfáradt, nem foglalkoztak eleget egymással. „Egymás mellett voltunk, de nem egymásért. Most már tudom, hogy miért történt mindez” – tette hozzá. Majd úgy folytatta: "A mai eszemmel azt mondom, hogy köszönöm szépen. Ez az eset rádöbbentett arra, hogy bármennyire is gyűlöltem a férjem, valójában akkor is szeretem." 

Mint mondta, nem akart elválni, hanem a megoldást kereste, annak ellenére, hogy megalázva érezve magát. A szexvideót nem nézte meg, és nem is fogja megnézni. Egy vasárnapi ebéden tudta meg, hogy szexvideó is napvilágot látott, az étel készítését be sem tudta fejezni. Borkainé elmondta, hogy az egész helyzetet értelmetlennek találta, sokat sírt, de nem egyedül, a férjét is megviselték a történtek. Nagyon megbánta, ő is sokat sírt és azt akarta, hogy bocsássak meg neki. "Bevallotta" azt is, hogy: az első gondolata az volt, hogy otthagyja a férjét, de hangos veszekedések, kiabálások nem voltak. A kérdésre, hogy „Mit gondol a hajón történtekről?”, úgy felelt: azt gondolja, hogy a férje egy nagyon befolyásolható ember, ez vezethetett a botrányhoz. 

„Mivel engesztelte őt Borkai Zsolt?” – kérdezte ezután Sváby. Mint kiderült, születésnapjára egy törpetacskóval ajándékozta meg őt, amitől nagyon boldog volt, de felmerült benne, hogy nem tud kellően törődni a kutyával.

Azt is elmondta: úgy látja, hogy a kiskutya azért betegedett meg, mert a szexbotrány rossz hatással volt a családi életükre, de úgy érzi, hogy meg tudja bocsátani, ami az Adriai-hajóúton történt. Vallásos családból származik, a hit segítette át a nehézségeken, egyszer sem jutott eszébe, hogy el akar válni. 

Borkainé arról is beszélt, hogy ma már újra fel tud nézni a férjére. Olyan sokszor lehetett már rá büszke, hogy ez sokkal többet jelent számára, mint a botrány. Örül neki, hogy férje újra elindul a polgármesteri címért. Támogatja az indulását.

Újra nagyon szeretem a férjemet, bízom benne

– mondta, de azt is hozzátette, hogy soha többé nem akar beszélni a történtekről. A szexbotrányba belebukott egykori fideszes polgármester függetlenként térne vissza Győr élére.