A végtagok nélkül született Vujicic

Hi Lőrinc, I love you so much

vagyis "Szia Lőrinc, nagyon szeretlek" felütéssel kezdte videóüzenetét, majd köszönetet mond az üzletember nagylelkűségéért is. Mint kiderül Várkonyi posztjából, Vujicic Mészáros alapítványa segítségével tarthatott előadásokat családoknak határon innen és túl. A rövid videoüzenetben a prédikátor/influenszer sajnálkozásának ad hangot, hogy ittléte alatt személyesen nem tudott találkozni Mészárossal, de Isten áldását küldi neki, és a végén magyarul is elismétli: „szeretlek”.

Vujicic ezúttal az 5. Demográfiai Csúcsra érkezett Magyarországra, amelynek második napján a család fontosságáról beszélt az egybegyűlteknek, és együtt imádkozott Novák Katalin államfővel is. A motivációs előadó az V. Budapesti Demográfiai Csúcson tartott beszédében ajnározta a NER-féle családmodellt, majd megköszönte a jelenlévő Novák Katalin köztársasági elnöknek és a magyar kormánynak, hogy megszervezték az eseményt, amelynek témáját korunk legfontosabb kérdésének nevezte.

Elmesélte azt is, hogy szülei a szomszédos Szerbia területéről vándoroltak ki Ausztráliába, és sokat meséltek neki arról, milyen nehéz volt elhagyniuk otthonukat és hazájukat, Jugoszláviát, de miután olyan választás elé kényszerítették őket, amelyet nem tudtak összeegyeztetni keresztény hitükkel és világi meggyőződésükkel, nem volt más lehetőségük. Vujicicot szülei mindig arra tanították, hogy tisztelje és szeresse hazáját, Ausztráliát. Az előadó bemutatta a közönségnek japán-mexikói származású feleségének és négy közös gyermeküknek a fényképeit is, azt hangsúlyozva, hogy családja a legfontosabb a számára, és hamarosan szeretnének örökbe fogadni egy ötödik gyermeket is. 

Vallásos témákról beszélve felolvasott a Bibliából is és hangsúlyozta, hogy minden kereszténynek sokkal közelebb kell kerülnie Istenhez, és aki tiszta szívvel közelít Istenhez, azt mindig megáldja. Úgy vélekedett, Magyarország olyan ország, ahol a leginkább érvényesül Isten tisztelete. Kiemelte, hogy Magyarország segíti leginkább az üldözött keresztényeket a világon, és az ország nagyon sokat tett a menekültekért is. Felhívta a nemzetközi közönség figyelmét, hogy a magyarok anélkül nyitották meg otthonaikat a menekültek előtt, hogy ezt a kormány kérte volna tőlük.

Ezért lehet, hogy kár volt idehívni az influenszert, mert naponta öntik ugyanezeket a mondatokat minden propaganda-csatornán a hazai családokra amúgy is, de úgy látszik ha a közpénzből futja Tucker Carlsonra, akkor Vujicic is belefér még a keretbe. Hiszen remek nemzetközi reklámfelület a megmondóember személye, a jó országimázs meg úgy kell a NER-nek, mint Várkonyi Andreának a hideg Hell-üdítő egy luxusjachton...Azt pedig lehet, hogy megkérdezném tőle (halkan), ha megfizetik, akár Kim Dzsongun családmodelljét is reklámozná-e? 

Fotó: MTI