Ahogy azt már korábban a frisshírek.hu is megírta, tetemes adósságot halmozott fel a siófoki kórház a fűtést szolgáltató Termofok-Sió Kft irányába.

Lengyel Róbert siófoki polgármester többször is nehezményezte, hogy ekkora kintlévőségei legyenek a városi cégnek, miközben a város minden fillér elköltését kétszer is megfontolja.

„A véget érni nem akaró vitákat megunva és más lehetőséget immár nem látva, február 9-én levélben fordultam az országos kórházi főigazgatóhoz, Jenei Zoltán úrhoz. Nos, úgy tűnik, a főigazgatóság – egyébként korrekt módon – nem ment el szó nélkül a kérésem mellett. Az időközben már 200 millió Ft fölé kúszott kórházi adósságból – feltételezem így első körben a megoldásra törekvés jelzéseként- a napokban utaltak összességében 57 millió Ft-ot a Termofok számlájára. Jelenleg 172 milliós még a kintlévőségünk, de legalább megmozdult valami. Nos, a részsiker is siker...” – számolt be az új információkról Siófok polgármestere.

A város első embere bízik abban, hogy hamarosan rendeződik az áldatlan állapot, főként azért, mert a kórház jelenlegi igazgatója lesz jövő hónaptól a kaposvári kórház új főigazgatója.

Addig pedig csak abban bízhatunk, hogy a betegek nem látják kárát ennek a káosznak, ami a kórház üzemeltetése terén tapasztalható.

Fotó: Facebook / Siófoki Kórház-Rendelőintézet