Amint azt lapunk, a frisshirek.hu is megírta, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő január végén fedte fel, hogy a falusi szálláshelyre elnyert 50 millió forint európai uniós támogatásból egy kisebb – többek között jacuzzival is felszerelt – kastélyt építtetett az általa irányított településen Eged István, Pétervására fideszes polgármestere. 

Amikor a honatya oda látogatott – egyébként munkaidőben –, a „szállóban” egyetlen vendég sem tartózkodott, ellentétben az ott állítólag betegszabadságát töltő és éppen a helyet takarító városvezetővel.

A leleplezést követően a pétervásárai elöljáró a közösségi oldalon fenyegette meg Hadházyt, aki azonban ma – ugyanezen a platformon – újabb visszásnak látszó esetet tárt fel a hevesi város első emberével kapcsolatban.

A polgármester apjának is jutott EU-s támogatás Pétervásárán. Horgászcsali-gyárra kapott 13 millió forintot Eged Apolló, így teljes a családi biznisz. A tavukra 120 milliót, a mellette épült luxus „falusi vendégházra“ 60 milliót kapott a fideszes polgármester, a tóhoz vezet az egyetlen, – 100 millió forintos – uniós pénzből lebetonozott külterületi út. Kellett hát a csaliüzem, mint egy falat kenyér

– fogalmazott a független országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákos jó hírnek nevezte, hogy ezt azért már az érintettek is szégyellik, legalábbis szerették volna titokban tartani. 
Amikor ugyanis először ott jártam, a „gyáron” semmilyen felirat nem jelezte, hogy ott 13 millió forint EU-s pénz boldog nyertese fejlesztené a horgászipart. Röviddel a betegszabadságos szálláskirály polgármester bemutatása után azonban kikerültek a táblák az „innovatív munkahelyteremtésről”. Ám ezt láthatóan nem büszkeségből tették: amikor a Szabad Európával ott jártunk, nagyon nem örültek, hogy hírét visszük a pétervásárai családi gazdaság újabb gyöngyszemének

– zárta szavait Hadházy Ákos.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos