Pétervására kormánypárti polgármestere fenyegető üzenetet küldött Hadházy Ákosnak, amelyet a független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán osztott meg:

biztos legyél benne, hogy találkozunk még. A család az mindenhol tabu, csak nálad nem. Könyörögni fogsz

- írta Eged István személyesen az ellenzéki politikusnak. Hadházy Ákos először csak viccnek hitte azt, de később rájött, hogy eredeti profil küldte a szöveget. Bejegyzésében 4 pontban reagált a fenyegetésre az országgyűlési képviselő:

  • Rengeteg politikusról hozott nyilvánosságra kellemetlen dolgokat, mégis ő az első, aki nyíltan megfenyegette. A politikus felidézte, hogy Rogán Antal propaganda-gépezetétől ráömlő lejárató kampányok után nem tudja elképzelni, hogy mit tehetne vele a polgármester:
Megver? Megcsiklandozza a talpam? Titokban sót csempész a teámba?
  • Hadházy Ákos ismét felidézte, miket állított Eged Istvánról, de azt nem érti, hogy ez miért sértő a településvezető családjára:
65 millió forintot kapott a kacsalábon forgó palotájára; a Magyar Falu programból a saját vadásztársaságának Ford pick-up terepjárót vásárolt; a horgásztó a feleségéé, és arra a területre épített a horgászegyesület 50 millióból(!) egy kétemeletes „információs pontot; a fia vezeti a város hulladékszállító cégét; a rokonai még ezen felül 50 milliót kaptak különböző „vidékfejlesztési stratégiákra” és természetesen övék a trafikok is

- az utóbbiról csak most értesült a helyiektől tette hozzá.

  • Az országgyűlési képviselő felveti, hogy vajon Eged István tényleg nem érti, miért baj, hogy egy szegény térségben épp a polgármester nyeri a legtöbb támogatást, raádásul eléggé megkérdőjelezhető módon használja azt fel?
Ha nem tudja és úgy fenyegetőzik, az is nagy baj, de ha tudja, az is.
  • Az ellenzéki politikus leszögezte azt is, hogy nem fél tőle, akár a fizikai retorziótól sem, sőt inkább jobban figyelemmel kíséri majd a Pétervására további működését.
De nagyon sajnálom Pétervására lakosait, ha esetleg a propaganda és a megfélemlítés hatására újraválasztják ezt az embert!

- zárta bejegyzését Hadházy Ákos.

A kiemelt kép forrása: Hadházy Ákos Facebook-videójának vágóképe