A közleményben felidézték: Szabó Bálint 2022. szeptember 21-én délután Budapesten a személygépkocsijával – több közlekedési szabályt is súlyosan megsértve – akadályozta egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve. Ugyanezen a napon este társaival megjelent a Budai Várban, hogy részt vegyen az általa korábban bejelentett demonstráción. A helyszínt és a rendezvényt biztosító rendőrök intézkedni kezdtek, mert két gépkocsivezető között szóváltás alakult ki az önkormányzati képviselő számára lefoglalni kívánt parkolóhely miatt.

Az ügyészségi tájékoztatásban hozzátették, a jogszerű rendőri intézkedés miatt Szabó Bálint kiabálni kezdett, azt mondta, nem fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, hogy élőlánccal akadályozzák az előállítást. A politikus több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést.

Ezután az intézkedő rendőrökhöz közel hajolva – a kezében tartott mobiltelefonnal felvételt készítve –, üvöltve mocskos állatoknak", mocskos rendőröknek" nevezte őket.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy – a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló – önkormányzati képviselőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság halmazati büntetésül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől.

Szabó Bálint ellen decemberben is vádat emeltek egy másik ügyben  erről is beszámoltunk a Frisshirek.hu-n. A szegedi képviselő 2020. március 19-én tett feljelentésében valótlanul azt állította, hogy a vele szemben intézkedő rendőr bántalmazta, valamint becsületsértő kifejezésekkel illette.

Pár napja írtunk arról, hogy Szabó még egy hónapig előzetesben marad, november 12-én vitték be és most másodjára hosszabították meg.

Fotó: Szabó Bálint Facebook oldala