Közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt kihallgatták Szabó Bálintot. A szegedi önkormányzati képviselő, aki többek között az elhíresült gazdatüntetésről várt országosan ismertté, a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint szeptember 21-én, Budapesten egy rendőrségi konvojt akadályozott, valamint veszélyeztette a szolgálati autókban ülők és mások épségét, mivel több esetben is súlyosan megsértette a közlekedési szabályokat.

A nyomozó ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel,

mozgását nyomkövetővel ellenőrizve –

elrendelte, hogy a képviselő engedély nélkül Magyarország területét nem hagyhatja el.

A képviselő "Budavári-csataként" írt facebook-bejegyzésében az eseményről.

A DK-s politikus már előtte is hallatott magáról szokatlan ügyek miatt. A koronavírus-járvány idején kocsijával órákra megbénította a szegedi villamosközlekedést. A villamosos akciója miatt vádat emeltek ellene. De olyan is volt, hogy azt állította, egy égő szalmabálához kötözték a makói tanyavilágban. 

Szabó Bálint a meghiúsult gazdatüntetés óta, a frisshirek.hu oldala is folyamatosan beszált az eseményről, is folyamatosan posztol követőinek, tájékoztatva az előkészületekről, egy-két dugóról, durrdefektről, éppen miről. De például arról is, hogy "találkozott" Orbán Viktorral.