Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány határozata a „Rezsivédelmi Alap fejezet terhére történő előirányzat-átcsoportosításról”.

– írta meg a 24.hu.

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés szerint

a kormány 390 600 000 000 forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el

a Rezsivédelmi Alap, lakossági rezsivédelem cím terhére. A végrehajtásért Varga Mihály pénzügyminiszter felelős, a határidő azonnali.

A lap cikke szerint az a határozat mellékletéből derül ki, hogy a 390,6 milliárd forint az Energiaügyi Minisztérium fejezete alá tartozó Rezsivédelmi szolgáltatás ellentételezésével összefüggő kiadások jogcímcsoport sorára kerül át. Egyéb működési célú kiadásra fordítják ezt az összeget. Mindez alighanem azt jelenti, hogy

a szolgáltatók kapják a pénzt kiadásaik ellentételezéseként.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államtitkára január 23-án, az Országgyűlés költségvetési bizottságában arról beszélt, hogy a kormány a rezsivédelmi alap kiadásait 670 milliárd forintról 2600 milliárdra növelte, támogatásban részesülnek az önkormányzatok, az állami tulajdonú közszolgáltató vállalkozások, az egyházak és a civil fenntartású közszolgáltatást ellátó szervek is a lakosság mellett.

Fotó: Résztvevők a háromnapos stratégiai kormányülés második napján Sopronban 2023. február 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán