Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a D csoport első fordulójában a címvédő Franciaország bár hamar hátrányba került, végül simán, 4-1-re legyőzte Ausztráliát. A másik mérkőzésen Dánia 0-0-ra végzett Tunéziával – ez volt a torna első gól nélküli döntetlenje.

A francia-dán volt a vébé első olyan találkozója, ahol két európai válogatott csapott össze egymással. Az első játékrészben a regnáló világbajnok ugyan mezőnyfölényben játszott – 12-2 volt a kapura lövések száma –, de ez gólokban akkor még nem mutatkozott meg.

A második féldőt még határozottabban, dinamikusabban kezdő

Franciaország a 61. percben szerezte meg a vezetést Kylian Mbappé találatával, aki közelről lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát.

Úgy tűnt, Dániának csak a kapott gól hiányzott ahhoz, hogy elkezdjen úgy futballozni, ahogy valójában tud: Christian Ericksen szöglete után

Andreas Christensen a 68. percben védhetetlenül fejelt a léc alá.

A későbbiekben mindkét csapatnak volt esélye a győztes gól megszerzésére. Ez végül a francia válogatottnak sikerült:

Mbappé a 86. percben két méterről, combbal tessékelte a kapuba a labdát. A PSG támadója ezzel a meccsen a második, az idei tornán pedig a harmadik gólját szerezte.

Franciaország tehát 2-1-re legyőzte Dániát, ami azt jelenti, hogy

a világbajnoki címvédő bebiztosította a továbbjutását.

Mint megírtuk, a csoport szombat kora délutáni mérkőzésén Ausztrália 1-0-ra nyert Tunézia ellen.

A záró fordulóban – november 30-án, szerdán, 16 órai kezdettel – a már továbbjutott Franciaország Tunéziával csap össze, a dánok pedig az ausztrálokkal mérkőznek meg.

A D csoport állása

  1. Franciaország 2  2 0 0   6-2   6
  2. Ausztrália       2  1 0 1   2-4   3
  3. Dánia             2  0 1 1  1-2    1
  4. Tunézia          2  0 1 1   0-1   1

Fotó: A francia Kylian Mbappé ünnepel, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Franciaország-Dánia mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 26-án. MTI/EPA/Nusad Szekkajil