2023.05.29., hétfő - Magdolna
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Ausztrália ezúttal megőrizte előnyét és legyőzte Tunéziát

frisshirek.hu, 2022. november 26. - 13:40
Ausztrália ezúttal megőrizte előnyét és legyőzte Tunéziát
Ausztrália küzdelmes mérkőzésen 1-0-ra legyőzte szombaton Tunéziát a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A D-csoport nyitó fordulójában – amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt – Tunézia 0-0-ás döntetlent játszott Dániával, Ausztrália pedig bár vezetett, végül mégis sima vereséget szenvedett Franciaországtól.

A játéknap első meccsén tehát

lényegében mindkét csapatnak győzelemre lett volna szüksége ahhoz, hogy megalapozottnak nevezhető reménye maradjon a továbbjutásra.

Az ausztrálok hasonló elánnal kezdték ezt a mérkőzést, mint a világbajnoki címvédő ellenit, mígnem a 23. percben – az egyébként a japán másodosztályban játszó – Mitchell Duke szenzációs fejesgóljával előnyre tettek szert. A második játékrészben a tunéziaiak – akiknél a Ferencváros futballistája, Aissa Laiduni kezdőként szerepelt és 67 percet töltött a pályán – nagyot küzdöttek az egyenlítésért, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker.

Több gól nem esett, így a végeredmény:

Tunézia-Ausztrália 0-1

A csoport másik mérkőzésén, ma délután, 17 órakor Franciaország méri össze erejét Dániával.

Ami pedig a folytatást illeti, a zárókörben – november 30-án, szerdán 16 órakor – Tunézia Franciaországgal, Ausztrália pedig Dániával találkozik.

Mai vereségével az észak-afrikai válogatott rendkívül nehéz helyzetbe sodorta magát. A záró fordulóban mindenképpen le kell győznie a világbajnoki címvédőt, és ha sikerülne is a bravúr, még az sem jelentene garanciát a továbbjutásra...

Fotó: A tunéziai Jaszin Meria (jobbra) és az ausztrál Mitchell Duke a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Tunézia-Ausztrália mérkőzésen az al-vakrai al-Dzsanub Stadionban 2022. november 26-án. MTI/AP/Luca Bruno