Csaknem 110 millió forint értékű ékszer és luxusóra elrejtését vezényelte le a börtönből Schadl György. Így a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar több mint egy éve letartóztatásban ülő elnökének felesége és apja ellen is vádat emeltek

– ismerte meg a vádiratot a 24.hu.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban beszámolt, a végrehajtói kar elnöke tavaly november óta ül börtönben hivatali vesztegetés miatt – és az idei karácsonyt is ott tölti –, amelyben Völner Pál fideszes politikus is érintett.

A Schadl–Völner-ügy tavaly december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.


A büntetőeljárás során Schadlnál és a szintén végrehajtóként dolgozó feleségénél jelentős mennyiségű pénzt és vagyontárgyakat is lefoglaltak, miután elfogták őket a Liszt Ferenc repülőtéren. Schadlék hálószobájában a trezorból és bútorokból ékszerek és órák kerültek elő, de akkor ezeket még nem foglalták le, ennek csak novemberben állt neki a hivatal.

Amint azt a 24.hu megírta, az erről szóló határozatokat a börtönben ülő Schadlnak is megküldték, aki azonnal cselekedett:

Felhívta telefonon feleségét, hogy apjával együtt egy bankfiókban béreljenek széfet, és oda rejtsék el a le nem foglalt órákat és ékszereket.

Ők így is tettek, széfet béreltek Schadl apja nevére, és elhelyezték benne a csaknem 110 millió forint értékű ékszert és luxusórát. A vád szerint erre azért volt szükség, hogy az órákat és az ékszereket ne lehessen a végrehajtói kar elnökéhez kötni, és meghiúsítsák azok lefoglalását. A történtekre viszont rájött az ügyészség is, és emiatt

Schadl György feleségét és apját is különösen nagy értékre elkövetett pénzmosással vádolják.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy beismerés esetén a bíróság Schadl György feleségét ítélje két év, végrehajtásban öt év próbaidőre felfüggesztett börtönre és 50 millió forint pénzbüntetésre. Apjára ugyanezt a büntetési tételt kérte az ügyészség, ám mellékbüntetésként csak 5 milliót forint pénzbüntetést indítványozott – számolt be róla a 24.hu.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt: Schadl Györgyre tíz év, míg Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére az ügyészség.

Illusztrációs fotó: Pixabay