Taylor Swift miatt ideiglenesen nevet változtat egy egykori német bányaváros

Átnevezik a németországi Gelsenkirchen városát „Swiftkirchen”-re néhány hétre, amíg Taylor Swift az országban turnézik.

Az ötletet egy helyi rajongó, Aleshanee Westhoff vetette fel, aki petíciót is indított az ügy érdekében, és a város polgármestere, Karin Welge pozitívan fogadta a javaslatot. A városnévtáblát, amelyen Taylor Swift Eras Tour-plakátjának egy részlete is látható, július 2-án leplezték le, és az új névvel ellátott sárga várostáblát kedden mutatták be.

A városban a koncertek ideje alatt több Taylor Swift-témájú rendezvényt is terveznek, többek között szabadtéri karaokepartikat és egy Taylor Swift-villamost is indítanak. Az énekesnő emellett saját csillagot kap a helyi hírességek sétányán, ahol olyan jelentős személyiségek nevei szerepelnek, mint Rudi Assauer futballedző és Ilse Kibgis német írónő.

Gelsenkirchen, amely egykor a szénbányászatáról volt híres, ma már a futballcsapatáról ismert. A Veltins-Arena stadionban, amely 70 ezer ember befogadására képes, három telt házas koncertet ad majd az énekesnő. A turné a németországi koncertek után Hamburgban és Münchenben folytatódik.

Ez nem az első eset, hogy egy város ideiglenesen megváltoztatja a nevét Taylor Swift tiszteletére. Liverpoolban például a városi tanács döntött úgy, hogy a koncertek idején a várost átnevezik Taylor Townra. A rajongók hasonló kezdeményezést indítottak Rio de Janeiróban is, ahol a város jelképét, A Megváltó Krisztus szobrát Taylor Swift egyik slágere ihlette fényfestéssel díszítették fel.