Marco Rossi maradása és az Európa-bajnokság izgalmai

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a maradása az Európa-bajnokság után is pozitív döntés, melyet több érv is alátámaszt. A Sportcast legújabb adásában Borbély Imrével, az xfb Analytics adatelemzőjével beszélgetnek többek között arról, hogy miért volt a torna eddigi egyik legjobbja az osztrák–török meccs, és miért ígérkezik még ennél is izgalmasabbnak a spanyol–német negyeddöntő.

Marco Rossi folytatja a magyar válogatott élén végzett munkáját, ami fontos és jó döntésnek tekinthető. Az elmúlt hat évben végzett munkájának folytatása biztosítja a stabilitást és a folyamatosságot. A Sportcast adásában felvetődik Ralf Rangnick, az osztrák válogatott szövetségi kapitányának kritikája is, miszerint több meccsen majdnem elaludt, ami felveti a játékstílusok érdekességének kérdését. A podcastban szó esik arról is, hogy a nagy csapatok, mint az angolok, a franciák és a már kiesett belgák, hogyan kerülnek konfliktusba azzal a gondolattal, hogy "Merjünk kicsik lenni!".

A spanyol–német összecsapás az előrehozott döntőként is emlegethető, hiszen mindkét csapat erős és esélyes a végső győzelemre. A német válogatott Kroos-centrikussága és a spanyolok távoli próbálkozásai, valamint a látványos gólok visszatérése a futballba is terítékre kerülnek. A tiki-taka haláláról és annak túllépéséről is esik szó a beszélgetés során. A spanyol válogatott Luis de la Fuente irányításával sikeresen szakított a tiki-takával, és a totális futballra való törekvés jellemzi játékukat, amely a remek passzjáték mellett a káoszteremtést és a letámadást is magában foglalja.

Az Európa-bajnokság negyeddöntőjének és elődöntőjének programja ismertetésre kerül, ahol a spanyol–német és a portugál–francia párosítások kiemelkednek. A döntőt 2024. július 14-én, vasárnap 21 órakor rendezik meg Berlinben. Az Index Sportcast korábbi adásai elérhetők az Index oldalán.

Az Index Európa-bajnoki melléklete minden szükséges információt tartalmaz a menetrendtől kezdve a csoportok állásán át a játékoskeretekig és a helyszínekig. A helyszíni tudósítók exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból, így érdemes követni az eseményeket az Indexen keresztül. A spanyol válogatott játékának megújulása és a tiki-taka stílustól való eltávolodás Európa-szerte elismerést vívott ki.

Labdarúgó Európa-bajnokság 2024, negyeddöntő

július 5., péntek, 18 óra, Stuttgart: Spanyolország–Németország
július 5., péntek, 21 óra, Hamburg: Portugália–Franciaország
július 6., szombat, 18 óra, Düsseldorf: Anglia–Svájc
július 6., szombat, 21 óra, Berlin: Hollandia–Törökország

Az elődöntő programja:

július 9., kedd, 21 óra, München: Spanyolország/Németország – Portugália/Franciaország
július 10., szerda, 21 óra, Dortmund: Anglia/Svájc – Hollandia/Törökország

(Borítókép: Fabián Ruiz és a spanyol válogatott csapattársak öröme a Horvátország elleni mérkőzésen. Fotó: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!