Felszántotta a Balaton Sound színpadát a dj, aki tényleg élőben játszik

A nemzetközi sztárokkal teli Balaton Sound első napján James Hype brit lemezlovas debütált a fesztiválon élő szettjével, aki korábban még sosem lépett fel Magyarországon.

A 16. Balaton Sound fesztivál július 3-án kezdődött, ahol az Index is jelen volt a sajtóbejárásán. Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője többek között az idei újításokról számolt be, mint például a két egymással szemben elhelyezett főszínpad, a Nagyszínpad és a B Stage. Az első nap számos sztár dj lépett fel, köztük a francia Hugel és az olasz Meduza, akiket a német Purple Disco Machine követett, majd James Hype zárta az estét, aki élőben keveri a zenéket, ellentétben a manapság gyakori előre összeállított szettekkel.

A fesztivál az elektronikus zenei univerzum széles kínálatát sűríti a négy napjába, olyan sztárokat felsorakoztatva, mint Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine, valamint az undergroundabb szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Stephan Bodzin, Nico Moreno és sokan mások.

James Hype, azaz James Edward Lee Marsland, aki idén tölti be 35. életévét, 13 éves korában kezdett érdeklődni a zenélés iránt. 15. születésnapjára kapott keverőpulttal kezdte karrierjét, és 16 évesen már egy helyi szórakozóhely rezidense volt. Sikerei közé tartozik a More than Friends című kislemeze és a Craig Daviddel közös No Drama dal. Hype a közösségi médiában terjedő videóinak köszönhetően vált világszerte ismertté, és az élőben játszott szettekkel szembeni elkötelezettségével tűnik ki a többi dj közül.

A Balaton Soundon tartott koncertjén Hype energikus előadással, lézer- és pirotechnikai elemekkel kápráztatta el a közönséget. Régi klasszikusokat dolgozott fel, mint a Daft Punk One More Time, Benny Benassi Satisfaction és a The Verve Bitter Sweet Symphony dalait. A fellépés végén egy magyar zászlót is lengetett, ami utalhat arra, hogy a szervezőktől egy magyar mezt kért az öltözőjébe, saját nevével.

A buliban megfáradt fesztiválozók az egy kilométer hosszú partszakasz vízparti helyszínein pihenhetik ki magukat, vagy folytathatják a táncot a beach partikon.

James Hype Instagram-oldalán emlékezett meg arról is, hogy tíz évvel ezelőtt először léphetett fel Ibizán, és mára már állandó vendégnek számít ott. Posztjában arról írt, hogy álma vált valóra, amikor rezidens dj-vé válhatott, és októberig minden pénteken Meduzával együtt zenélhet Ibizán.