Egy örök fiatal, akinek nagyon sokat köszönhetünk

Egy ikont illik méltó módon kezelni és megünnepelni, valamint megtartani és továbbadni azt a tudást és azokat az értékeket, amiket tőle kapunk. Toldy Mária születésnapi musical-táncdal koncertjén jártunk, amit a Musical Klub rendezett hatalmas sikerrel.

Toldy Mária, aki 86 éves korára is fiatalos maradt, születésnapját egy egész estés műsorral ünnepelte meg a Musical Klub szervezésében. Az ünnepelt énekesnő pályafutása során nemcsak sikeres dalokat énekelt, hanem számos fiatal tehetséget is tanított, akik ma már hálásak neki. Az Operettszínház utánpótlásának nevelésében is jelentős szerepet vállalt a Pesti Broadway Stúdióban. A közel kétórás műsor során a közönség Toldy Mária dalait hallhatta, és a művésznő életével kapcsolatos történeteket is megismerhette.

A műsor Toldy Mária Rövid az élet című dalával kezdődött, majd Borsi László és Kocsák Tibor köszöntötték az ünnepeltet. A produkciók során többek között Gőbölös Krisztina, Jenes Kitti, Kádár Szabolcs János és Tassonyi Balázs lépett színpadra. Mészáros Árpád Zsolt betegsége miatt nem tudott részt venni az eseményen, helyette Vágó Zsuzsi énekelte el a Miss Saigon musical Érted adnám életem című dalát, és megosztotta, hogy Toldy Mária milyen bátorító szavakkal segítette őt a nehéz időkben.

Az est további részében Tassonyi Balázs, Takács Fanni, Pintács Viki és a nyolcéves Borsi Lili Hanna is színpadra lépett. Az előadások között Borsi László felolvasta azoknak a színészeknek és énekeseknek a nevét, akik üzenetben köszöntötték Toldy Máriát. Az első felvonást Krassy Renáta zárta.

A második felvonás családi blokkal kezdődött, ahol Toldy Mária férje, Malek Miklós és gyermekei, Malek Andrea és Ifj. Malek Miklós is felléptek. Malek Andrea és Vágó Zsuzsi egy duettel köszöntötték az ünnepeltet. Kocsák Tibor zongoraimprovizációjával varázsolta el a közönséget, majd Cseh Dávid Péter és Gőbölös Krisztina énekesi produkciói következtek. Az estet Sarah Michelin és Vágó Zsuzsi zárta, utóbbi az Abigél című musical Nincsenek csodák című dalával. A műsort a Az élet szép című művel zárta Kocsák Tibor és az est összes résztvevője.