Libegők éjszakája a János-hegyen

Idén kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Libegők éjszakája, amely során a Zugligeti Libegő éjszakai üzemben is használható lesz, így a látogatók a kivilágított főváros látványában gyönyörködhetnek.

A Zugligeti Libegő, amely a város első személyszállító drótkötélpályája, egy hosszabb műszaki felújítás után már két hónapja fogadja a kirándulókat. A libegő 1040 méter hosszú, és a két állomás között 262 méter a szintkülönbség. A János-hegyre való feljutás során a főváros legmagasabb pontjához érhetünk közel, míg völgymenetben Budapest egyedi panorámáját csodálhatjuk meg.

A IX. Libegők éjszakáját 2024. július 13-án, szombaton rendezik meg, 17:00 órától éjjel 1 óráig tart majd az esemény. Az éjszakai utazás különleges élményt kínál, hiszen a látogatók a kivilágított városban gyönyörködhetnek.

A rendezvényre szóló retúrjegy ára 5 ezer forint, amelyet elővételben érdemes megvásárolni, mivel a jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A jegyeket a Deák Ferenc téri metró aluljáróban található Földalatti Vasúti Múzeumban lehet megvásárolni, hétfő kivételével 10 órától 17 óráig.

Fontos megjegyezni, hogy a jegyeket kizárólag készpénzben lehet megváltani, továbbá gyermek- és diákjegy nem érhető el a rendezvényre, azonban 3 éves kor alattiak számára az utazás ingyenes.

A Libegő Loyalty Kártya tulajdonosai 50 százalékos kedvezménnyel válthatják meg jegyüket az eseményre. A kártya egy egyszeri díj ellenében vásárolható meg, amelynek összege felnőtteknek 6 ezer, diákoknak pedig 3 ezer forint.