Az Elden Ring új kiegészítője: Shadow of the Erdtree

A From Software legújabb kiegészítője, a Shadow of the Erdtree, méltó folytatása az Elden Ring sikerének. A DLC nem csupán egy újabb fejezetet nyit meg a játékban, hanem egy kompaktabb folytatást is kínál, amely a Dark Souls sorozatot idézi meg.

Az utóbbi években a From Software több mint egy évtizede szállítja a minőségi játékokat, és az Elden Ring kiegészítője, a Shadow of the Erdtree is nagy várakozások közepette jelent meg. A kiegészítőt sokan várták jobban, mint más teljes játékokat. A Shadow of the Erdtree egy olyan kiegészítő, amely méltó lezárása a bizarr kalandnak, amit az Elden Ring jelentett. A From Software kreatív igazgatója, Mijazaki Hidetaka (Hidetaka Miyazaki) szerint a bejárható terület nagyjából akkora, mint az alapjáték első nagy helyszíne, Limgrave, és a stúdió korábbi DLC-ihez hasonlóan itt is bizonyos főellenségeket kell legyőzni a kezdéshez.

A Shadow of the Erdtree látványvilága még az alapjátékon is túltesz, és a játékmenetet tekintve is újításokat hoz. A térkép jóval nagyobb, mint Limgrave, több rétegből áll, és a helyszínek okosan vannak összekapcsolva egymással. A fejlesztők sikerült majdnem teljesen kiiktatni az üresjáratokat, és a tartalmat kisebb helyre zsúfolták, ami még inkább ösztönzi a felfedezést.

A játék célja, hogy külső segítség nélkül, teljesen organikusan lehessen végigvinni, és a Shadow of the Erdtree ezt a szemléletet tökéletesen tükrözi. A kiegészítőben minden bokorban új érdekességekbe botlunk, és a felfedezés folyamatosan kifizetődő. A játékban rengeteg új fegyver, amulett és alapanyag található, amelyek még tovább gazdagítják az élményt.

A Shadow of the Erdtree főellenségeivel, helyszíneivel és karaktereivel való találkozás sorrendje változatos lehet, de a fő sztoriszál kötött marad. A játék világépítése és történetvezetése nem változott jelentősen, a főellenségek pedig még könyörtelenebbek lettek. Az újítások közé tartozik, hogy a szintünk helyett az árnyékvilág fájának darabjai határozzák meg az erőnket. Minél több darabot gyűjtünk, annál erősebbek leszünk.

A From Software ismét bebizonyította, hogy képesek minőségi tartalmat nyújtani egy kiegészítő formájában is, amely nem csak az alapjátékot gazdagítja, hanem önmagában is kiemelkedő élményt nyújt. A Shadow of the Erdtree nem csak a korábbi játékokra teszi fel a koronát, hanem azt is megmutatja, hogy a From Software képes többet nyújtani egy kiegészítőben, mint mások egy teljes árú játékban.