Magyar csapat az America's Got Talent élő showjában

Hatalmas sikert aratott Los Angelesben az Attraction Juniors árnyékszínház előadása, így bejutottak az America's Got Talent élő adásába. Az Attraction Látványszínház utánpótláscsapata korábban a Britain's Got Talent műsorában is megpróbálkozott a sikerrel, de akkor nem jutottak el az élő showig. Most azonban sikerült bekerülniük a legjobbak közé, és hamarosan az USA egyik legnagyobb tehetségkutatójának élő adásában mérettethetik meg magukat.

Az Attraction Látványszínház 2013-ban nyerte meg a Britain's Got Talent versenyt, és azóta is az egyetlen magyar (és külföldi) győztese a műsornak. Az első hazai, egész estés előadásukra készülődve sem feledkeznek meg az utánpótlás képzéséről, így az Attraction Juniors, közel egy évtizeddel a szigetországi siker után, most Los Angelesben próbálhat szerencsét.

Az Attraction Akadémia 8-18 éves növendékeiből álló csapat 2022-ben a Britain's Got Talentben Marisha Wallace Tomorrow című dalára készített előadással próbálkozott, amely az iskolai zaklatás témáját dolgozta fel. Az előadás megható volt, de akkor még nem sikerült bejutniuk az élő műsorba.

Új próbálkozás és siker

Az Attraction Juniors nem adta fel, és az America's Got Talentben újra megpróbálkoztak a sikerrel. Az álmok tényleg valóra válnak című jelenetükkel nem csak a közönséget nyűgözték le, hanem az is különlegessé tette az előadást, hogy Taylor Swift zenéjét használhatták fel alapként – ez az első alkalom a műsor történetében. A jelenet végén élőben énekelték el az utolsó részt, ezzel teljesen újragondolva az árnyékszínház műfaj történetközvetítését és látványvilágát.

A csapat a százezer jelentkező közül került be a száz legjobb közé a The Lucky One dalra készített koreográfiával, és most azon 55 közé is bejutottak, akik az élő adásban is megmérettethetik magukat 2024 augusztusában. Az Attraction Látványszínház, melyet Szűcs Zoltán vezet és 2004-ben a Csillag születik műsorában mutatkozott be, mostani sikere jelentős. Az utánpótlást képviselő Attraction Juniors, melyet Szűcs Zoltán fia, a 21 éves Szűcs Márton vezet, egykori győztes nyomdokait követve páratlan helyzetben van.

Az America’s Got Talent történetében először az Attraction Juniors kapott engedélyt arra, hogy Taylor Swift zeneszámára adják elő műsorukat, és az adás az NBC amerikai tv-csatorna műsorán volt látható. Los Angelesben azon a színpadon léptek fel, ahol Michael Jackson bemutatta a moonwalkot, ami tovább emeli előadásuk történelmi jelentőségét.