Átlátszó trükk - Honda SH125i Vetro teszt

A Honda SH 125i Vetro egy átlátszó burkolatú változat, amely sejtetni engedi a műanyagok alatt megbúvó technika részleteit. A "vetro" olaszul üveget jelent, ami az áttetsző burkolatra utal. A robogó megbízhatóságáról és takarékosságáról ismert, a nagy kerekei pedig kényelmet biztosítanak a városi aszfalton.

A Vetro modell csak a burkolatban tér el a hagyományos SH-tól, és bár a tesztmotor furcsa zöld színe nem mindenki ízlésének felel meg, a robogó használati értéke vitathatatlan. A start-stop rendszerrel felszerelt motor gyorsan és hatékonyan indul újra, ami különösen hasznos a városi forgalomban. A rendszer kiiktatható, ha szükséges, és bár a gyakorlati haszna vitatható, a robogó alacsony fogyasztása miatt nem ez fogja megmenteni a környezetet.

A 17 colos kerekek stabilitást biztosítanak, és a robogó városi használatra van optimalizálva, ahol gyorsan kell haladni egyik helyről a másikra. A tárolóhelyek korlátozottak, de a felhajtható ülés alatt és a hátsó dobozban elegendő helyet találunk a napi szükségleteink számára. Az SH kulcsnélküli indítással rendelkezik, ami kényelmes, bár a gyújtás forgókapcsolójának használata némi gyakorlást igényel.

A műszerfal kialakítása figyelemre méltó, a digitális kijelző krómkerettel és inverz számokkal rendelkezik, ami napfényben nehezen olvasható lehet, de esztétikailag meggyőző. A Vetro ára 1,5 millió forint, ami nem tűnik kevésnek, de az SH hosszú távú megbízhatóságát figyelembe véve, ez az összeg befektetésnek is tekinthető.