Nyolc dobogóval zárta F4-es szezonja első felét Molnár Martin

A silverstone-i hétvégével lezárult az idei brit Forma–4-es bajnokság első fele, ahol Molnár Martin, az újoncok értékelésében a harmadik helyen áll, és egy hónap múlva folytatja a versenyzést.

Silverstone-ban, a motorsport és a Forma–1 bölcsőjében ért véget a brit Forma–4-es bajnokság idei szezonjának első fele. Molnár Martin, aki a sorozat történetének első magyar versenyzője, egy dobogóval gyarapította mérlegét az újoncok értékelésében, és jelenleg a harmadik helyről várja az idény egy hónap múlva esedékes folytatását.

A Virtuosi Racing csapatának pilótája, Molnár Martin az első szabadedzésen a nyolcadik időt autózta, azonban az időmérőn csak a tizennyolcadik helyen végzett, ami nehéz helyzetbe hozta a hétvége további részére.

Az első futamon a tizenhetedik helyről rajtolva hamar a tizenegyedik pozícióba zárkózott fel, de a hajrában két helyet veszített, így végül az újoncok értékelésében a harmadik helyen végzett, ami előrelépést jelentett az összetett második helyre.

A vasárnapi versenyek során Molnár mindkét futamot a tizennyolcadik helyről kezdte, és mindkét alkalommal biztonsági autós fázisok rövidítették a versenyidőt. A második futamon egy baleset miatt negyedórás biztonsági autós fázis következett, így csupán öt perc maradt versenyzésre, amely során Molnár a tizenhatodik helyen ért célba.

Az utolsó versenyen a magyar versenyző rosszul rajtolt, és az utolsó helyre esett vissza. Ezt követően hét percet töltött a Safety Car mögött, majd a maradék tizenegy percnyi versenyzés során a tizenhetedik helyen zárta a futamot.

"Összességében jól sikerült a szezon első fele, de nem úgy zártuk le ezt az időszakot, ahogyan szerettük volna. Viszont az olyan napokból lehet a legtöbbet tanulni, mint amilyen a silverstone-i hétvége utolsó napja. Az egy hónapos szünet után erősebben térünk majd vissza az idény második felére" – értékelt Molnár Martin.

A szezon első felét tehát a harmadik legjobb újoncként zárta Molnár, és a hollandiai Zandvoortban várja a július 13-i folytatást.

A 2024-es brit F4-es idény:

  • Április 27–28.: Molnár Martin csapata legjobbjaként kezdte Formula–4-es karrierjét Doningtonban
  • Május 11–12.: Tovább remekel a brit Formula–4-ben újonc fiatal magyar versenyző
  • Május 25–26.: Molnár Martin megduplázta dobogós helyezései számát a brit F4-ben
  • Június 8–9.: A brit F4 magyar versenyzője először állhatott az újoncok dobogójának második fokára
  • Június 15–16.: Nyolc dobogóval zárta F4-es szezonja első felét Molnár Martin
    1. Zandvoort (Hollandia) – július 13–14.
    1. Knockhill – augusztus 10–11.
    1. Donington Park – augusztus 24–25.
    1. Silverstone – szeptember 21–22.
    1. Brands Hatch – október 5–6.

Ajánló- és borítókép: motam.hu/ JEP/DomGibbons