Kylian Mbappé nem játszik a párizsi olimpián

A Real Madrid nem engedi Kylian Mbappét, a francia világbajnok labdarúgót, hogy részt vegyen a párizsi olimpián, így ő nem fogja képviselni hazáját a játékokon – erősítette meg a játékos.

A 2022-es világbajnokság gólkirálya, Mbappé korábban még izgatottan beszélt az otthoni olimpiáról, azonban mivel a torna nem szerepel a FIFA versenynaptárában, a kluboknak nincs kötelezettségük engedélyezni játékosaik részvételét. A Real Madrid, amely nemrégiben szerződtette a tehetséges támadót, egyértelművé tette, hogy nem támogatja Mbappé olimpiai szereplését.

Mbappé a németországi Európa-bajnokságon nyilatkozott, ahol a francia válogatott hétfő este Ausztria ellen kezdte meg szereplését a D csoportban. „A klubom álláspontja egyértelmű volt, onnantól kezdve pedig már én is tudtam, hogy valószínűleg nem leszek ott az olimpián” – mondta a játékos.

A fiatal csillag, aki nemrég csatlakozott a 15-szörös Bajnokok Ligája-győztes Real Madridhoz, bár csalódottan nyilatkozott az olimpiai részvétel elmaradásáról, de támogatásáról biztosította a francia olimpiai csapatot. „Minden jót kívánok a francia olimpiai válogatottnak, nézni fogom az összes mérkőzésüket, és remélem, hogy megnyerik az aranyérmet!” – fejezte ki jókívánságait Mbappé.

A párizsi olimpia férfi futballtornája 2024. július 24-én veszi kezdetét, mindössze tíz nappal az Európa-bajnokság döntője után, és az aranyéremért folyó küzdelem döntőjét augusztus 9-én rendezik meg.