Kerényi Miklós Máté 30 év után búcsút intett az Operettszínháznak

Kerényi Miklós Máté, a népszerű színész, 30 év elteltével végleg elbúcsúzott az Operettszínháztól. A távozását hosszas őrlődés előzte meg, és bár a színház és a társulat mindig is a szívéhez nőtt, úgy érezte, lelkileg rendet kell tennie.

Idén februárban jelentette be Kerényi Miklós Máté, hogy otthagyja az Operettszínházat, ahol az egyetemi éveit kivéve, karrierje kezdete óta dolgozott. A színész a távozás okairól először nem kívánt nyilatkozni, de később elárulta, hogy a családja számára kiegyensúlyozott hátteret csak lelki rendet teremtve tud biztosítani. A színész elmondása szerint nem akarta megvárni, hogy a munkahelyi feszültségek, kétségek és depresszió otthonába is átszivárogjanak.

Kerényi, akit sokan Kiskeróként ismernek, a Madách Színházhoz szerződött, de az Operettszínházban az évad végéig vállalt szerepeket. Az utolsó előadásában, a Monte Cristo grófja című darabban lépett színpadra.

A színész a hivatalos Facebook-oldalán így búcsúzott: "Drága Követőim! Holnap jön el az a pillanat, amitől - bevallom - kicsit féltem. Mindig nehéz a búcsú, de ez most különösen annak ígérkezik. Holnap utoljára lépek a Budapesti Operettszínház színpadára. Hiszem, hogy jönnek új, csodálatos dolgok az életembe, de mindig hiányozni fog az a csapat, azok az emberek, akikkel együtt nőttünk itt fel. Bízom benne, hogy máshol, más körülmények között találkozom még Velük és Veletek is!".

Színésztársa, Széles Flóra egy közös képpel és egy idézettel búcsúzott Kerényitől: "A viszontlátás, pont mint egy búcsú. S lám ez lesz első, s utolsó csókunk".

Az Instagramon közzétett történetében Kerényi Miklós Máté ikonikus pillanatokat osztott meg az utolsó előadásról, ahol láthatóan meghatottan vett végső búcsút az Operettszínháztól. A nézők vastapssal honorálták a színész eddigi munkásságát.