Ifjabb Mészáros Lőrinc megsérült egy romániai raliversenyen, de már otthon lábadozik

Félbeszakadt a Baja Satu Mare 2024 országos ralibajnokság, miután összeütközött két versenyautó, és ifjabb Mészáros Lőrinc sérüléseket szenvedett, de szerencsére már jobban van és otthon lábadozik.

A verseny szombaton három szakasz után ért véget, amikor a thecheckeredflag.co.uk és a 444.hu beszámolója szerint navigációs hiba következtében két autó összeütközött. Az egyik járműben ifjabb Mészáros Lőrinc, Mészáros Lőrinc fia ült, aki a baleset során megsérült. A baleset részleteiről az NSM Motorsport sportklub szervezte versenyen derült fény.

A romániai lapok és Ovidiu Domide, a szervező klub elnöke megerősítette, hogy ifjabb Mészáros Lőrinc a bal lábában érzett fájdalmat, de eszméleténél volt és talpra is tudott állni. A Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága szerint a versenyző nem utasította vissza a román egészségügyi ellátást, sérüléseit a nagyváradi kórházban látták el, ahol további vizsgálatok miatt a hétvégét ott töltötte.

A baleset után a sérült pilótát és társát a szervezők és a saját csapatuk segítségével kivitték a pályáról. Ifjabb Mészáros Lőrincet később a nagyváradi sürgősségi kórházba szállították, ahol több sérülést diagnosztizáltak nála, de ezek nem voltak súlyosak. A BIHOREANUL és az Ebihoreanul portál információi szerint a biztonság kedvéért még a kórházban tartják, azonban a Blikk információi szerint már elhagyhatta a kórházat, mivel az ijedtség nagyobb volt a kelleténél, és csak lábzúzódása van.

Korábban úgy tűnt, hogy Mészárosnak saját orvosi csapata van a helyszínen, ami felveti a lehetőségét, hogy nem veszi igénybe a romániai kórházi ellátást, azonban a kórház koordinátora szerint mégis felmérték az állapotát.

Az NSM Motorsport sportklub által szervezett Baja Satu Mare ralibajnokságon 20 román, 12 magyar, két lengyel, valamint egy cseh és egy szlovák csapat vett részt. A pénteken kezdődő versenynek közel 70 kilométeres útvonalat kellett teljesíteni a bihari Curtuișeni településen keresztül. A baleset miatt a versenyt egy időre felfüggesztették, de később folytatódott, a magyar résztvevők számára azonban felfüggesztették, míg a romániai versenyzők számára folytatódott a viadal, mivel ez a futam a romániai bajnoki pontvadászat szerves része volt.

A Blikk információi szerint Mészárosék elnézték az utat és eltévedtek, így találták magukat szembe a régóta a magyar bajnokságban induló cseh Miroslav Zapletal és Marek Sykora párossal, akik oldalról találták el az autót. A magyar bajnokságba beszámító nemzetközi versenyt a baleset miatt fel kellett függeszteni, a futam a társak közös döntése után nem is folytatódott tovább.