Franciaország és Ausztria összecsapása az Eb-n

Hétfő este a francia válogatott, aki a kontinenstorna egyik nagy esélyeseként indul, megkezdi az Európa-bajnokságot az Ausztria ellen, akik jó formában érkeznek a tornára.

A Didier Deschamps által irányított francia csapat az elmúlt négy világversenyből három alkalommal jutott el a döntőig, és a fogadóirodák is a favoritok közé sorolják őket. A válogatott játékosai, köztük a csapatkapitány Kylian Mbappé, Marcus Thuram és Ousmane Dembélé, az elmúlt napokban inkább politikai témákról, mint az előrehozott választásokról nyilatkoztak, de Mbappé hangsúlyozta, hogy ez nem befolyásolja a válogatott teljesítményét és esélyeit.

A Real Madridhoz frissen igazolt Mbappé számára külön motivációt jelenthet, hogy Európa-bajnoki arannyal érkezzen meg új klubjába. Olivier Giroud, Antoine Griezmann és N’golo Kanté számára ez lehet az utolsó esélyük, hogy komoly nemzetközi eredményt érjenek el a válogatottal.

Ausztria sem maradhat ki a figyelemből, hiszen öt barátságos mérkőzésen négy győzelmet arattak az Eb-résztvevők ellen, és csak a legutóbbi, Svájc elleni meccsük végződött döntetlennel. A legyőzött csapatok között voltak a házigazda németek és a törökök is, utóbbiakat 6-1-re verték meg az osztrákok.

Ausztria német szövetségi kapitánya, Ralf Rangnick, aki a Bayern München megkeresését is visszautasította az osztrák válogatott irányítása érdekében, bízik játékosaiban. A válogatott gerincét a német Bundesligában játszó játékosok alkotják, mint például a Bayernből érkező Laimer, a Dortmunddal Bajnokok Ligája-döntős Sabitzer, valamint a Lipcséből behívott Seiwald és Baumgartner.

A D csoport másik két csapata, Hollandia és Lengyelország már vasárnap megmérkőzött egymással, ahol a hollandok 2-1-re győztek. Az Ausztria és Franciaország közötti mérkőzésről élő szöveges tudósítást követhetnek a hvg.hu oldalán.