Eredménykényszerben van a magyar válogatott

Karl-Heinz Riedle, a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes német labdarúgó büszkeséggel tölti el, hogy a magyar válogatott Európa-bajnoki bázisa a szülőfalujában, Weiler-Simmerbergben van. Riedle szerint Németország a csoport favoritja, de Marco Rossi csapatának eredménykényszerben kell pályára lépnie szerdán, ami nehéz, de nem lehetetlen feladat.

A 58 éves korábbi csatár, aki a Rot-Weiss Weiler egykori játékosa volt, az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy egy évig futballozott szülőfalujában, mielőtt az Augsburghoz igazolt. Büszke arra, hogy egy Eb-résztvevő csapat itt rendezkedett be a kontinensviadal idejére. Riedle kiemelte, hogy a magyar csapat rosszul kezdte a tornát, különösen az első félidőben játszott gyengébben a svájciaknál, de pozitívumként értékelte, hogy a második félidőben egyenrangú partnere lett az ellenfelének.

A német válogatottal 1990-ben világbajnoki aranyérmet szerző Riedle szerint a magyar válogatottnak azzal a tudattal kell pályára lépnie, hogy képes lehet felülmúlni a németeket, hiszen két évvel ezelőtt már sikerült nekik ez a bravúr idegenben a Nemzetek Ligájában.

A svájciaktól elszenvedett 3–1-es vereség után a magyar csapatnak eredménykényszerben kell pontot szereznie a biztos továbbjutáshoz, figyelembe véve, hogy a zárókörben Skócia elleni győzelemmel kalkulálhatnak. Riedle szerint a magyaroknak el kell kerülniük a nagy vereséget a németek ellen, mert jó gólkülönbséggel akár harmadikként is továbbjuthatnak.

Riedle, mint egykori liverpooli futballista, követte Szoboszlai Dominik szezonját is, akit világklasszisnak nevezett és szerint kiváló szezont produkált első angliai évében. Hozzátette, hogy a magyar válogatott sikeréhez a többi játékosnak is fel kell lépnie.

A világbajnoki cím presztízsét tekintve fontosabb, de Riedle számára a BL-diadal érzelmileg többet jelent, mivel a Juventus elleni döntőben kétszer is eredményes volt.

A magyar válogatott szerdán a házigazda németekkel mérkőzik meg Stuttgartban, akik a nyitányon Skóciát 5–1-re győzték le. Az Index minden egy helyen kínálja a meccsösszefoglalókat, riportokat, interjúkat, podcastokat, videókat és érdekességeket, valamint az Európa-bajnoki mellékletben a menetrendet, csoportok állását, játékoskereteket, csapatleírásokat és helyszíneket is.