Harsányi Gábor újra görög diplomata lesz

Harsányi Gábor, a Kossuth-díjas színész, aki június 15-én tölti be 79. életévét, nem pihen a babérjain, hanem energikus maradva folytatja munkásságát. A Thália Színházban kezdődött karrierje, majd a Jó estét nyár, jó estét szerelem című filmben nyújtott emlékezetes alakításával vált ismertté. A film görög diplomataként hazudó munkásfiújának megformálása megalapozta pályafutását.

Harsányi Gábor a színészet mellett írói vénáját is kamatoztatja, hiszen már nyolcadik könyvét publikálta, és aktív tagja az írószövetségnek. A közelmúltban a 95. Ünnepi Könyvhéten dedikált, ahol olvasóival is találkozhatott.

A színész újabb kihívások elé néz: két filmforgatás is tervei között szerepel. Az egyik projekt kapcsán börtönben is forgatnak majd, a másik pedig a Jó estét nyár, jó estét szerelem folytatása lesz, amelyben ismét görög diplomata szerepében láthatjuk.

Harsányi Gábor két évvel ezelőtt részesült Kossuth-díjban, amely karrierje csúcspontját jelentette. Az elismerés ellenére beszélt arról, hogy nem mindenki támogatta őt, és a szakmai féltékenységgel is meg kellett küzdenie. Egy korábbi interjúban említette, hogy a Mafilmnél egy rendező egyszerűen kirúgta, ami nagy port kavart. Azóta sok támogató üzenetet kapott, amelyek nagyon jól esnek neki.

A magánéletében is boldog: feleségével már 50 éve élnek együtt, gyerekei közül az egyik Németországban, a másik itthon él, fia pedig Hágában diplomázott. A születésnapját családi körben, négy unokájával együtt ünnepelte.