Új funkciók az Egészségablak applikációban

Az Egészségablak mobilalkalmazás újabb hasznos funkciókkal bővült, így már a gyógyszertárak keresése és a szűrővizsgálatok információi is elérhetőek a felhasználók számára.

Az Egészségablak, amely korábban az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) néven volt ismert, mostantól lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén megtalálják a legközelebbi nyitva tartó gyógyszertárakat és ügyeletes patikákat. Az applikációban megadhatjuk, hogy melyik városban vagy kerületben keresünk gyógyszertárat, majd kiválasztva az adott helyet, az oda vezető útvonalat is megjeleníti a telefonunkon.

A szűrővizsgálatokra vonatkozóan az applikáció egy új menüpontot is kínál, ahol életkorunk és nemünk alapján tájékozódhatunk a kötelező és ajánlott vizsgálatokról. Az emlőszűrés, mellkasi szűrővizsgálat, csontsűrűségmérés, méhnyakrák- és vastagbélszűrés részletes leírását is megtaláljuk itt, beleértve azt is, hogy milyen gyakorisággal érdemes ezekre a vizsgálatokra járni, és hol érhetőek el.

Az Egészségablak már korábban is számos hasznos szolgáltatást nyújtott, mint például a receptek megtekintése, orvosi dokumentumok elérése, háziorvos adatainak és rendelési idejének megjelenítése, időpontfoglalás orvosi vizsgálatokra, betegségek leírásainak keresése, valamint a társadalombiztosítási kártya érvényességének ellenőrzése. Az alkalmazásban elérhető az összes egészségügyi dokumentum, így a leletek, zárójelentések és laboreredmények is, továbbá tartalmazza a kiváltandó és már kiváltott recepteket, valamint a gyógyszerek betegtájékoztatóit.

Az applikáció ingyenesen letölthető androidos és iOS-es okostelefonokra, és a TAJ-számmal, valamint Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkező állampolgárok számára érhető el. Jelenleg több mint 3 millió felhasználója van az alkalmazásnak, havonta 2,5 milliószor nyitják meg, és több mint 9 millió leletet töltenek le belőle.

Az Egészség A-tól Z-ig menüpontban 1900 tünet és betegség közérthető és pontos leírása olvasható, és az EgészségVonal is közvetlenül hívható az alkalmazásból a nap 24 órájában. Egyes járóbeteg-rendelések időpontjai már most megjelennek az alkalmazásban, júliustól pedig fokozatosan bővülő körben foglalni is lehet majd időpontokat a szakrendelésekre. Az Egészségablak alkalmazás minden okostelefonra letölthető, ingyenes, használatához az első belépéskor meg kell adni a TAJ-számot, az ügyfélkapu-azonosítót és a kódot.