Az Apple változtat a garanciális javítások feltételein

Az Apple felhasználóknak eddig nem kellett fizetniük egy apró karc vagy repedés javításáért, ha az iPhone vagy Watch készülékeiken jelentkezett, de a vállalat mostantól megszünteti ezt a gyakorlatot.

Az Apple termékei híresek a minőségi kialakításukról, de a gyakorlatban még a legellenállóbb készülékek is sérülékenyek lehetnek. A cég eddig vállalta az ingyenes javítást, ha a Watch, iPhone, iPad vagy Mac készülékek kijelzőjén egyetlen apró repedés vagy karc jelent meg, feltéve, hogy más sérülés nem volt látható rajtuk. Azonban a 9to5Mac értesülései szerint az Apple most bejelentette, hogy az iPhone-ok és Watch órák esetében már nem fogják garanciálisan javítani az ilyen jellegű sérüléseket.

A változásról az Apple a napokban tájékoztatta az üzleteit és a hivatalos szervizpartnereit. Ezentúl, ha az említett két típusú készüléken csak egy hajszálkarc vagy egyetlen repedés is található, a tulajdonosoknak fizetniük kell a javításért.

Az iPadek és Mac gépek tulajdonosai egyelőre megnyugodhatnak, mivel ezeknél a termékeknél továbbra is érvényes marad a garanciális javítás lehetősége ilyen jellegű kisebb sérülések esetén.