"Az élet utat tör!" - Jön az új Jurassic World film, már a rendező is megvan: itt vannak a részletek

A raptorokat legközelebb 2025. júliusában láthatjuk viszont, gőzerővel készül a Jurassic World-franchise legújabb része.

Mint azt januárban megírtuk, a Jurassic World-franchise új filmje már készülőben van, és a dínóvilág eredeti forgatókönyvét jegyző David Koepp is visszatér a projekthez. A filmesek egy teljesen új sztorit szeretnének a vászonra varázsolni, és ezzel egy új korszakot indítanak a franchise-ban. A Jurassic World: Bukott birodalom és a Jurassic World: Világuralom producerei, Frank Marshall és Patrick Crowley, valamint Steven Spielberg is munkába álltak, de most már tudjuk, hogy a rendező Gareth Edwards lesz, aki a 2014-es Godzilla, Az Alkotó és a Szörnyek rendezőjeként ismert.

A The Hollywood Reporter szerint az egyik főbb szerepre Rupert Friend brit színészt szerződtették le, aki Scarlett Johansson és a Bridgerton család Anthony Bridgertonjaként ismert Jonathan Bailey mellett lesz látható a Universal Pictures készülő filmjében. A forgatás Londonban, június közepén kezdődik, de a munkálatok már jó ideje gőzerővel folynak, hiszen a stúdió 2025. július 2-ára tűzte ki a mozipremiert.

Rupert Friend 42 éves színész, rendező, szövegíró, akit többek között A csíkos pizsamás fiúban, a Hitman: A 47-es ügynökben, a Sztálin halálában és az Obi-Wan Kenobi minisorozatban láthattunk korábban. A Jurassic Park-filmek az Universal egyik legjövedelmezőbb franchise-ának számítanak, és eddig összességében 6 milliárd dollár bevételt, vagyis több mint kétbilliárd forintot hoztak globálisan. A hatodik és egyben legutóbbi állomása a produkciónak, a 2022-es Jurassic World: Világuralom világszerte meghaladta az 1 milliárd dollárt (több mint 351 milliárd forintot), és azzal zárult, hogy az emberiségnek meg kellett tanulnia együtt élni a dinoszauruszokkal, akik a Jurassic World: Bukott birodalomban elszöktek a parkból, és már teljesen beilleszkedtek a vadonba.