A Google Pixel 8 sorozat kameráinak összehasonlítása

A Google Pixel 8 sorozat különböző modelljeinek kamerateljesítményét vizsgálta meg a Computer Bild német lap, hogy kiderüljön, az olcsóbb készülékek képesek-e hasonló eredményekre, mint a csúcsmodell.

A Computer Bild tesztjei alapján a Google Pixel 8 Pro kamerarendszere bizonyult a legjobbnak. A kérdés az, hogy a sorozat többi tagja, a Google Pixel 8 és a Google Pixel 8a mennyire képesek megközelíteni a Pro modell képminőségét.

A Google Pixel 8 és a Pixel 8a egy kamerával kevesebbel rendelkezik, mint a Pro változat. A Pixel 8 50–12,5 MP fő kamerával és 12 MP-es ultraszéles látószögű objektívvel van felszerelve, míg a Pixel 8a 64–16 MP fő kamerát és 13 MP-es ultraszéles látószögű objektívet kapott.

A Google Pixel 8 Pro a sor legfejlettebb készüléke, 50 MP-es főkamerával, 48 MP ultraszéles látószögű és 48 MP-es teleobjektívvel, amely 5x optikai és akár 30x digitális zoom képességgel büszkélkedhet.

A tesztek során a pixel binning technológiát használva a Pixel 8a a legnagyobb képeket készítette, de a teljes felbontás csak a Pixel 8 Pro esetében érhető el.

Az ultranagy látószögű fotók terén a Pixel 8a 120 fokos felvételi szöget és 13 MP felbontást kínál, míg a Pixel 8 és a Pro modell 126 fokos látószöggel rendelkezik. A Pixel 8 Pro a legfényérzékenyebb ultraszéles látószögű kamerával büszkélkedhet.

A főkamerák esetében a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro hasonló képminőséget nyújtanak, míg a Pixel 8a kicsit élesebb képeket készít, ha ráközelítünk. A főkamera minőségében azonban nappali fényben nem látszik nagy eltérés.

A telefotók esetében a Pixel 8 Pro nyújtja a legélesebb képeket az ötszörös optikai zoomnak és a 48 MP-es felbontásnak köszönhetően. A Pixel 8 és a Pixel 8a digitális zoomot használ, de a Pro modell még 30-szoros nagyítást is képes végrehajtani.

Az AI képszerkesztési funkciók, mint a "Best Take", a "Magic Eraser" és a "Magic Editor" mindhárom modellben megtalálhatóak, így ebben a tekintetben nincs különbség a készülékek között.