Szürke Audit ennyien még nem bámultak – fotók

Egy Audi GT, vagyis Gran Turismo modell került a középpontba, amely hosszú orrú, 2+2 üléses, nagy utazósebességre képes luxus-sportkocsi, és ami még fontosabb, egy tisztán elektromos RS e-tron változat.

Az Audi RS e-tron GT egy igazi szemkápráztató jármű, amely nem csak megjelenésével, hanem teljesítményével is lenyűgözi az embert. A modell 598 lóerős (440 kW), és 830 Nm nyomatékkal rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy mindössze 3,3 másodperc alatt érje el a 100 km/órás sebességet, a végsebessége pedig 250 km/óra. A sportosság jegyében tervezett autó vezetése különleges élményt nyújt, még a márkafanatikusok számára is.

A jármű méretei is impozánsak: közel öt méter hosszú (4,98 cm), 196 centiméter széles (tükrökkel 215 cm), és csupán 141 centiméter magas. A sportautókra jellemző ki- és beszállás után az utastérben az ember nem is akar mást, mint maradni.

Az RS e-tron GT a Porsche Taycan alapjaira épül, de az Audi saját stílusjegyeivel látta el, így az eleje és a hátulja is jellegzetesen audis. A modell erősebb, mint az alap Taycan, de gyengébb a Taycan Turbo változatnál, és hagyományos kilincseket kapott.

Az autó ára 60 millió forint körül mozog, pontosabban a tesztelt modell 60 267 340 forintba kerül, míg az e-tron GT quattro, amely nem RS változat, 44,3 millió forintért kapható.

Az RS e-tron GT a Volkswagen csoport J1 platformjára épül, és két elektromotorral rendelkezik: az első 175 kW-os (238 LE), a hátsó pedig 335 kW-os (456 LE). A rendszer összteljesítménye 440 kW (598 LE), de boost módban akár 475 kW leadására is képes. A kétfokozatú hátsó váltómű alapesetben a kettes fokozatban dolgozik, de ha 50 km/óra alatti sebességnél padlógázt adunk, akkor visszavált egyesbe.

További részletekért és képekért érdemes átlapozni a fotógalériát.