Slash olyasmit csinált, amit korábban még soha

Cilinder, cigaretta, gitár. Ezt a három szót hallva nagy valószínűséggel mindenkinek beugrik minden idők egyik legnagyobb rocksztárja, a Guns N' Roses fenegyereke, Slash. Az ikon most olyasmit csinált, amit korábban még soha. Új albumát különböző énekesekkel karöltve rögzítette, nem pedig a megszokott csapattal, és nem saját dalokat jelentetett meg, hanem legendás blues nótákat dolgozott fel.

Saul Hudson, művésznevén Slash korábban nem arról volt híres, hogy megveti az italt, a cigarettát és a kábítószereket. Annyit füstölt a 80-as, 90-es és kétezres években, hogy ha ellátogatott volna a Vatikánba, mindenki azt hitte volna, hogy új pápát választottak. Jelenleg is pacemakerrel él és felhagyott korábbi életvitelével. Amióta nem a folyamatos bulizás és kábulat tölti ki a napjait, sokkal több időt fordít a dalok írására, valamint saját gitárjátékának fejlesztésére.

Heroin helyett albumok

Slash 2010-ben adta ki első szólólemezét, ahol szinte minden dalban más énekessel dolgozott együtt. Olyan nevek szerepeltek az albumon, mint Iggy Pop, Adam Levine, Ozzy Osbourne, Fergie, Dave Grohl, vagy az azóta már elhunyt Chris Cornell és Lemmy Kilmister. Myles Kennedy két dalban is közreműködött akkor, és olyan jól tudtak együtt dolgozni a gitárossal, hogy megcsinálták közös zenekarukat, amivel azóta négy korongot adtak ki, és az egész világot végigturnézták.

Most újra a 2010-es módszert választotta, és új albumát különböző énekesekkel karöltve rögzítette, nem pedig a megszokott csapattal. A rockgitáros nem saját dalokat jelentetett meg, hanem legendás blues nótákat dolgozott fel. SAJÁT SZERZEMÉNY CSUPÁN EGYETLEN EGY SZEREPEL A LEMEZEN.

Az Orgy of the Damned album

Az Orgy of the Damned című album a Steppenwolf dalával, a The Pusherrel kezdődik, Chris Robinson énekével. Másodikként az 1937-ben megjelent Cross Road Blues című Robert Johnson-szerzemény szerepel, Gary Clark Jr. hangján. Muddy Waters Hoochie Coochie Man című slágere következik, Billy Gibbons közreműködésével. A Fleetwood Mac Oh Well című számát Chris Stapleton énekli. A Key to the Highway című 1940-es dalt Dorothy énekli.

Iggy Pop az Awful Dream című Lightnin’ Hopkins klasszikust adja elő. A Born Under A Bad Sign új verzióját Paul Rodgers énekli. Demi Lovato a Papa Was A Rolling Stone című The Temptations-dalban szerepel. A Killing Floor című Howlin’ Wolf-dalban Brian Johnson és Steven Tyler is helyet kapott. A Tash Neil vendégszereplésével elkészült Living For the City Stewie Wonder zenéjét hozza. Az utolsó előtti dal, a Stormy Monday Beth Hart énekével szólal meg. Az egyetlen saját szerzemény, a Metal Chestnut egy instrumentális tétel.

Tisztelgés az elődök előtt

Az albumot tisztelgésnek vehetjük a rock and roll nagyjai előtt. Slash feldolgozásai remekül megszólaltatják a múlt zenéit. A dalok sorrendje tökéletes, és a gitáros a legjobb embereket találta meg maga mellé. Mindenki, aki ezen a lemezen dolgozott, hozzáadta azt a pluszt, amitől ez egy értékes lemez lesz, annak ellenére, hogy semmi újat nem kaptunk. Ez az első alkalom, hogy Slash a szólóalbumán nem saját dalokkal jött ki, de nagy valószínűséggel ez csupán egy szerelemprojekt volt a számára, egészen pontosan örömzenélés.