Veres Attila újabb amerikai és oroszországi könyvmegjelenése

A magyar szerző, Veres Attila újabb nemzetközi sikereket ér el, hiszen második amerikai kötete hamarosan megjelenik, és művei Oroszországban is elérhetővé válnak.

Veres Attila, aki már korábban is elismert volt a magyar műfaji irodalomban, 2022-ben debütált az Egyesült Államokban The Black Maybe című kötetével, amelyet a Valancourt Books adott ki. A novellásgyűjtemény jelölést is kapott a Bram Stoker-díjra, amely a horror irodalom egyik legnagyobb elismerése, és ezzel Veres az első magyar szerző lett, aki ebben a kategóriában ilyen magas szintre jutott. A siker nem maradt észrevétlen a nemzetközi piacon sem, hiszen a kötet spanyol jogait is megvásárolták, egy jelentős spanyol kiadó gondozásában, amely a dél-amerikai terjesztésért is felelős.

A Valancourt Books a The Black Maybe sikerét követően úgy döntött, hogy kiadja Veres Attila legújabb kötetét, A valóság helyreállítása címmel az Egyesült Államokban. Az Agave Kiadó, amely Magyarországon jelenteti meg Veres könyveit, bejelentette, hogy az orosz kiadóval folytatott tárgyalások is eredményre vezettek, így az orosz olvasóközönség is hozzáférhet majd a szerző műveihez.

Veres Attila a 24.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy nem érdeklik a címkék, és amikor ír, csakis az ötlet, a történet és az üzenet számít számára. Bár írásai gyakran kapnak horror jelzőt, ő maga nem feltétlenül ebben a műfajban gondolkodik, de nem zavarja, ha így kategorizálják munkásságát.