A hétvégi időjárás előrejelzése: változékony idő, de sok napsütéssel

A következő napokban változékony időjárásra számíthatunk, de a napsütéses órák száma jelentős lesz. A hőmérséklet kellemes, 25 fok körüli értékekre emelkedhet, azonban az északi szél több helyen élénk lehet.

Pénteken a nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütésre van kilátás, de a nap második felében az északi tájakon vastagabb felhőtömbök is megjelenhetnek. Néhány helyen előfordulhat futó zápor, de veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, míg késő estére 10 és 16 fok közé hűl le a levegő. A főváros térségében péntek éjfélig szintén sok napsütés várható, csapadék nélkül, az északias szél időnként élénkülhet, a délutáni hőmérséklet pedig 24 fok körül alakul.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre lehet számítani, estétől azonban észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet. A csapadék esélye kicsi, főleg északkeleten és délnyugaton fordulhat elő néhol zápor. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkülhet, a délutáni hőmérsékletek 20 és 25 fok között várhatók.

Vasárnap reggelre csökken a felhőzet, majd a nappali órákban sok napsütés következik. Elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de az ország északkeleti harmadában kisebb a csapadék esélye. A légmozgás zivatarokat leszámítva mérsékelt marad, csupán északkeleten élénk lökések kísérhetik az északkeleti irányú szelet. A hőmérséklet hajnalban 6 és 15, délután pedig 19 és 25 fok között alakul.

Hétfőn gomolyfelhős, napos időre van kilátás, nyugaton azonban több felhőre, keleten pedig derült területekre lehet számítani. Az ország nagy részén nem várható csapadék, csak nyugaton és délnyugaton alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar. A légmozgás mérsékelt marad, a hőmérséklet hajnalban a Dunától keletre 5 és 11 fok között, nyugaton pedig 8 és 15 fok között alakul. Délután a levegő 21 és 26 fok közé melegszik fel.