Nagy Csaba, az ÖPOSZ elnöke lemondott

Lemondott Nagy Csaba, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke, és utódjáról a szervezet május 14-i közgyűlésén hoznak majd döntést.

Nagy Csaba, aki 2020 óta töltötte be az ÖPOSZ elnöki posztját, május 14-i hatállyal távozik tisztségéből. A lemondás oka, hogy az őt delegáló OTP Nyugdíjpénztárnál február végén megszűnt a vezetői megbízatása.

Nagy Csaba jelentős szerepet töltött be a magyar nyugdíjpénztári rendszerben: 1997 óta vezette az OTP Magánnyugdíjpénztárat, majd 2011-től az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztárat is, amely a piacvezetővé vált Magyarországon mind taglétszámban, mind tagi vagyonban. Ezenkívül 1999 és 2010 között a Magyar Nyugdíjpénztárak és Egészségpénztárak Egyesületének, a Stabilitás Pénztárszövetségnek volt az alapítója és elnöke, valamint 2007-től a PensionsEurope Közép-Kelet Európai Fórumának elnöke.

Az ÖPOSZ következő elnökéről a szervezet május 14-én esedékes közgyűlésén szavaznak majd. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára elmondta, hogy Nagy Csaba elnöksége alatt a Pénztárszövetség és tagsága sikerrel kezelte az elmúlt időszak gazdasági és tőkepiaci nehézségeit. A Pénztárszövetség hatékonyan kommunikált mind a meglévő, mind a leendő pénztártagok felé, több olyan, komplex javaslatot is kidolgozott a minisztériumok és a szabályozó szervezetek irányába, amely az öngondoskodást segítő jogszabályi környezet megújítását célozta, továbbá összefogta és hatékonyan képviselte a szektort, így adva maradandó értéket a teljes öngondoskodási piacnak. A nehéz és rázós évek után az ÖPOSZ és a pénztári szektor mára megerősödve néz az új kihívások elé. A közlemény szerint a választásig még várni kell, és a jelen írás nem minősül sem befektetési tanácsadásnak, sem befektetési ajánlásnak.