Különleges túraútvonalak Alsó-Ausztriában

Alsó-Ausztria természeti szépségei között a víz erejét és szépségét bemutató túraútvonalak széles választékát találjuk, a zubogó vízesésektől kezdve az idilli alpesi tavakig. A régió különféle nehézségű túraútvonalai és látványosságai minden korosztály számára ígérnek felejthetetlen élményeket.

Az Ötscher-Tormäuer Natúrpark Alsó-Ausztria legnagyobb és egyben leglátványosabb natúrparkja, ahol a természet szinte minden formájával találkozhatunk. A parkot a Mariazell-i vasútállomásról induló kisvasút, vagy a Mariazell-Erlaufsee-Lackenhof közötti távon közlekedő túrataxi segítségével is felfedezhetjük. A Wienerbruck Ötscher-bázisról indulva kiépített hidakon és gyaloghidakon barangolhatjuk be a különböző nehézségű útvonalakat, melyek az Ötscher-patak és az Erlauf folyó által kialakított mély szurdokokon vezetnek keresztül. A területen található Ötscher-szurdok, valamint a Lassing-, Schleier- és Trefflingfall-vízesések különösen népszerűek, utóbbi pedig Alsó-Ausztria legmagasabb vízesése.

A barlangok iránt érdeklődők az Ötscher-cseppkőbarlangot, a Taubenlochot és a Geldlochot is felfedezhetik, melyek évről-évre számos túrázót vonzanak.

Az Erlaufsee, Alsó-Ausztria és Stájerország határán fekvő tó, 827 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, és a kirándulók körében rendkívül népszerű. A tó körül biciklizhetünk, sétálhatunk, a horgászok számára pedig az ivóvíz tisztaságú alpesi tó kiváló úticélnak számít. A tó partján található strandfürdő a nyári időszakban 17-22 fok közötti hőmérsékletű vízzel várja a látogatókat, ahol játszótér és vízi csúszda is található. A tó búvárkodásra is alkalmas, a kristálytiszta vízben a látótávolság akár a 20 métert is elérheti, és a strand mögötti kalandparkban kötélpályákon is kipróbálhatjuk magunkat.

A régióban található Lunz-i tó Alsó-Ausztria legnagyobb és egyetlen természetes tava, ahol a csónakázás mellett kulturális programok is várják a látogatókat.

A Waldviertel területén az Ysperklamm szurdoka kínál egyedülálló természeti élményt, ahol a mohos sziklákkal, vízesésekkel és zubogó patakokkal szegélyezett völgyön haladhatunk végig biztonságos turistautakon.