Pandának álcázott kutyák egy kínai állatkertben

Újabb botrány robbant ki egy kínai állatkertben, ahol befestett kutyákat mutattak be pandaként a látogatóknak, ami komoly felháborodást váltott ki a közösségi médiában és a kínai állami médiában egyaránt.

A Csiangszu tartományban található tajcsoui állatkertben készült videók, melyeken fekete-fehérre festett csau-csau kutyák láthatók, elárasztották a kínai közösségi oldalakat. A kutyákat, amelyeket május elsején mutattak be a parkban, "pandakutyaként" reklámozták, az állatkert szerint nem történt megtévesztés.

A kínai állami média és a közösségi média felhasználói egyaránt bírálták az állatkertet a látogatók félrevezetéséért és a kutyákkal való rossz bánásmódért. A csau-csauk érzékeny bőrére hivatkozva többen aggódnak, mondván, hogy nem vicces őket befesteni a turisták vonzása érdekében. Az állatkert szóvivője erre reagálva azt nyilatkozta, hogy az emberek is festik a hajukat, és a kutyák szőrét is be lehet festeni, mivel az ugyanolyan, mint a haj.

Korábban Kínában már történtek hasonló esetek, ahol kutyákat mutattak be farkasként vagy afrikai nagymacskaként az állatkertekben. A csatorna úgy tudja, hogy előszeretettel festenek csau-csaukat pandának, de az is előfordul, hogy farkasként vagy afrikai nagymacskaként mutogatnak kutyákat az állatkertek látogatóinak. Tavaly pedig világszerte ismertté váltak azok a fotók, amelyeken olyan medvék szerepeltek egy kínai állatkertben, amelyek kísértetiesen emlékeztettek jelmezbe bújt emberekre.