A magyar közélet abszurditása és a választási küzdelem - SzavazóFülke #9

A HVG SzavazóFülke podcastjának kilencedik epizódjában Ésik Sándor és Nagy Iván László a magyar közélet legfrissebb és legabszurdabb eseményeit elemezték, a kínai állami látogatástól kezdve, egy iráni holokauszttagadó meghívásán át, a gyermekvédelmi törvény módosításainak tragikomédiájáig.

A magyar közélet elmúlt hetének eseményei olyanok, mintha Rejtő Jenő tollából származnának: Orbán Viktor hszichózisban, egy holokauszttagadó a Ludovikán, a gyermekvédelem pedig mintha teljesen eltűnt volna a színről. A SzavazóFülke legújabb epizódjában a műsorvezetők többek között a kínai állami látogatás valódi jelentőségét, Mahmud Ahmadinezsád meghívását a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, és a gyermekvédelmi törvény módosításait tárgyalták.

A podcastban szó esett arról is, hogy a közvélemény-kutatások milyen helyzetben vannak, és hogy a megyerendszer teljes kiüresítése milyen hatással volt a magyar demokráciára. A műsorvezetők megvizsgálták, hogy egy rendőri rádió képes-e internetet blokkolni, és hogy a megyék milyen szerepet játszhatnának a magyar politikában.

A SzavazóFülke csatornájára feliratkozva a nézők és hallgatók a HVG YouTube-csatornáján vagy a legnépszerűbb podcast platformokon - mint a Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts és SoundCloud - követhetik a műsorokat. A műsorvezetők arra is buzdítanak, hogy a következő adásra a nézők küldjék be kérdéseiket.

: HVG, SzavazóFülke #9