A hétvégi időjárás előrejelzése

A HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése szerint a hétvégén sok napsütésre és 20-25 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekre számíthatunk, bár záporok és vasárnap esetleg zivatarok is előfordulhatnak.

Pénteken a nappali órákban gomolyfelhők képződése mellett jellemzően napos időre van kilátás, de az északi területeken vastagabb felhőzet is megjelenhet a nap második felében. Egy-egy futó zápor előfordulhat, miközben az északi, északkeleti szél több helyen élénk lehet. A hőmérséklet a nap folyamán 20-25 fok között alakulhat.

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett többnyire sok napsütés ígérkezik, estefelé azonban észak felől ideiglenesen megnövekedhet a felhőzet. A csapadék esélye alacsony, leginkább északkeleten és délnyugaton alakulhat ki néhol zápor a délutáni órákban. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkülhet. Hajnalban az általános 5-14 fokos hőmérséklet mellett északon, a hidegre érzékeny területeken, pár fokkal hűvösebbre is számíthatunk. Délutánra azonban a levegő 20-25 fok közé melegszik fel.

Vasárnap reggel a felhőzet szakadozni kezd, majd a nap folyamán a gomolyfelhők mellett ismét sok napsütésre lehet számítani. Elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak, de az ország északkeleti harmadában kisebb a csapadék esélye. A zivatarokat kivéve a légmozgás mérsékelt marad, csupán északkeleten lehetnek élénk lökések az északkeleti irányú szélben. A hajnali hőmérséklet 6-15 fok között alakul, délután pedig 19-25 fok várható.