Windows hirdetések eltávolítására szolgáló program

Egy Linux-rajongó programozó, Maddy, egy olyan segédprogramot írt, amely képes eltávolítani az összes hirdetést a Windows 11 operációs rendszerből, amely a GitHubon érhető el.

A Microsoft pénzügyi érdekei miatt fizetett hirdetéseket helyezett el a Start menüben, amelyek nem nyerték el a felhasználók tetszését. Ennek eredményeképpen számos módszer jelent meg a hirdetések kikerülésére, de ezek többsége a Windows beállításainak módosítását igényli. Az új segédprogram, az OFGB (Oh F*ck Go Back) nevű alkalmazás, egy egyszerű grafikus felhasználói felületet kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen kattintással tiltsák le a hirdetéseket, anélkül, hogy az operációs rendszer egyes részeit cserélniük kellene.

A segédprogram fejlesztője, aki maga is Linux-rajongó, a Tom’s Hardware kérdésére válaszolva elmondta, hogy a Windowsban megjelenő véletlenszerű hirdetések zavarták, ezért döntött úgy, hogy egyszerű megoldást keres a problémára. A megoldást egy .reg fájlban találta meg, amely után egy grafikus felhasználói felületet hozott létre, hogy a kevésbé technikai tudással rendelkező felhasználók is könnyedén beállíthassák a szükséges rendszerleíró kulcsokat.

Maddy hozzátette, hogy a segédprogram egyik legfontosabb célja, hogy felhívja a figyelmet a hirdetések jelenlétére fizetős szoftverekben, mint például a Windows, és arra ösztönözze az embereket, hogy alternatív szoftverek, mint például a Linux felé forduljanak.