A Tesla Cybertruck csomagtartójának biztonságosságát tesztelő férfi eltörte az ujját

Joe Fay egy YouTube videóban próbálta bizonyítani a Tesla Cybertruck csomagtartó ajtajának biztonságosságát, de a kísérlet során eltörte az ujját.

Joe Fay, aki korábban már bizonyította a Tesla Cybertruck biztonságosságát, most újra kísérletet hajtott végre, hogy megmutassa, az autó csomagtartó ajtaja érzékeli-e az akadályokat. A férfi először egy botot használt, amit az autó kettétört, majd saját ujját helyezte az ajtó alá, amely végül leszorította és eltörte azt.

A videóban Fay elmondása szerint remélte, hogy az ujját nem fogja eltörni, de a kísérlet sajnos nem sikerült. A Cybertruck csomagtartó ajtaja nem érzékelte segélykérésnek a kopogtatást, hanem erősebb lecsukást akart végrehajtani, ami miatt még jobban leszorította az ujját.

Ez a kísérlet nem egyedi eset, korábban Jeremy Judkins nevű youtuber is hasonlóan járt, amikor a Tesla egyik mérnöke szerint "rosszul csinálta" a tesztet. A Cybertruck csomagtartó ajtajának automatikus működése tehát nem mindig biztonságos, ha valaki akadályt helyez az útjába.

A Tesla Cybertruck pickup-monstrumát júniusban a Tesla budapesti szalonjában is meg lehet majd tekinteni.