MÁV: Figyelem, menetrendváltozások!

A MÁV honlapján közzétett információk szerint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon folytatódó felújítási munkálatok miatt menetrendváltozásokra kell számítaniuk az utasoknak.

Herceghalom és Bicske között április végétől csütörtökig tartottak karbantartási munkálatokat, amelyek a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon a tavaszi utómunkálatok második ütemében zajlottak. A péntektől május 31-ig tartó időszakban a munkálatok a Herceghalom és Bicske közötti szakaszra terjednek ki.

A MÁV tájékoztatása szerint a felújítás során vágány- és váltószabályozásokat, ágyazatpótlást, sínfeszültség-feloldást és felsővezeték-karbantartást végeznek, hasonlóan az előző két ütemhez.

Május 10-től a menetrend ismét megváltozik a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon. Az érintett járatok között szerepelnek az S10-es, S12-es és G10-es vonatok, a vasárnapi győri és szombathelyi InterRégiók, a szombathelyi Savaria InterCityk, a soproni InterCityk, valamint a nemzetközi vonatok közül a Dráva és Mura InterCityk.

Az utasoknak érdemes számolniuk azzal, hogy a karbantartás ideje alatt 5-10, esetenként akár 10-30 perccel hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.